Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2020 13:04

  Goldman Sachs: Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα τριμήνου

  Goldman Sachs: Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύσταση "buy" τηρεί η Goldman Sachs για την Alpha Bank και neutral για τις υπόλοιπες τρεις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, με τις περισσότερες τιμές-στόχους να δίνουν σημαντικό περιθώριο ανόδου το οποίο αγγίζει το 125%.

  Πιο αναλυτικά, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 1,91 ευρώ με περιθώριο ανόδου της τάξης του 46,9%. 

  Για την Eurobank, η G.S τοποθετεί την τιμή-στόχο στο 0,72 ευρώ δίνοντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 69,4%, ενώ για την Alpha Bank η οποία είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που έχει σύσταση "αγοράς", η τιμή-στόχος τοποθετείται στα 1,37 ευρώ με περιθώριο ανόδου της τάξης του 14,7%. Τέλος για την Τράπεζα Πειραιώς η Goldman Sachs είναι πιο επιφυλακτική και βλέπει πτώση της τάξης του 18,7% δίνοντας τιμή-στόχο το 1,15 ευρώ. 

  Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επενδυτική της άποψη στο επόμενο διάστημα καθώς και τις προβλέψεις και τις τιμές-στόχους που δίνει για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες περιλαμβάνουν τους εξής: (1) πιθανές αναβαθμίσεις / υποβαθμίσεις της αξιολόγησης της Ελλάδας από τους οίκους,  (2) η  ανακοίνωση πρόσθετων, συστημικών λύσεων για τον κλάδο που δεν θα προκαλέσουν dilution στους μετόχους ή (αντίθετα) υλοποίηση των κινδύνων εκτέλεσης γύρω από το σχέδιο "Ηρακλής" (HAPS).  (3) θετικές / αρνητικές εκπλήξεις σχετικά με τα κεφάλαια των τραπεζών (4) μια αναβάθμιση / υποβάθμιση των μακροοικονομικών προοπτικών της Ελλάδας και (5) χαμηλότερη / περαιτέρω συμπίεση των περιθωρίων (έναντι προσδοκιών).

  Ελευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ