Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 11:18

  Citi: Buy για τον ΟΤΕ, ράλι 65% το επόμενο τρίμηνο

  Citi: Buy για τον ΟΤΕ, ράλι 65% το επόμενο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ και περιθώριο ανόδου της τάξης του 65,4% η Citigroup συστήνει "αγορά" της μετοχής του ΟΤΕ, τονίζοντας πως οι θετικοί καταλύτες δεν έχουν αποτιμηθεί στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών.

  Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα σε νέα έκθεσή της, στα τέλη Φεβρουαρίου είχε υιοθετήσει θετική στάση για τη μετοχή του ΟΤΕ (positive Catalyst Watch), προβλέποντας το ενδεχόμενο πώλησης των ρουμανικών assets του Οργανισμού, κάτι το οποίο αναμένει ότι θα οδηγήσει σε θετική αντίδραση της μετοχής της ελληνικής εισηγμένης - κυρίως δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της στη διανομή εσόδων μέσω ειδικών μερισμάτων.

  Όπως σημειώνει η Citi, αν και δεν είναι βέβαιη πως ο καταλύτης αυτός θα υλοποιηθεί, ωστόσο εξακολουθεί να τον θεωρεί πιθανό και εκτιμά πως δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί στην πορεία της μετοχής του ΟΤΕ. Κατά την αμερικάνικη τράπεζα, τα θεμελιώδη μεγέθη του ΟΤΕ παραμένουν έτσι και αλλιώς ισχυρά, επομένως θεωρεί το προφίλ ρίσκου/απόδοσης ιδιαίτερα ευνοϊκό για τους επενδυτές.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citi, η μερισματική απόδοση του ΟΤΕ για το 2019 τοποθετείται στο 4,5% και για το 2020 στο 5,1% ενώ ο εκτιμώμενος δείκτης P/Ε για το 2020 στο 12,6. Το EV/EBITDA φέτος αναμένεται στο 4,6, τα καθαρά έσοδα στα 443,6 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 3,948 δισ. ευρώ.

  Όπως σημειώνει, αναμένει βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης της εισηγμένης χάρη στο υψηλότερο ARPU στην ευρυζωνική σύνδεση πολύ υψηλής ταχύτητας και τον χαμηλότερο ανταγωνισμό στη σταθερή τηλεφωνία.  Ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας είναι πιο κυκλικός, αλλά μπορεί να επωφεληθεί από χαμηλότερα επίπεδα διαφημιστικής δραστηριότητας και σχετίζεται με τη βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών, ιδιαίτερα λόγω του χαμηλού σημείου εκκίνησης της χρήσης δεδομένων. Ο αρνητικός αντίκτυπος των ρυθμιστικών κανόνων θα μειωθεί, χάρη στο τέλος των περικοπών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας το 2015 και ενός ευνοϊκότερου ρυθμιστικού πλαισίου στο fiber / VDSL.

  Η Citi δίνει σύσταση Buy με αξιολόγηση High Risk και αυτό όπως εξηγεί αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα της ζήτησης και της κερδοφορίας. Η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα είναι κυρίως προπληρωμένη και έτσι ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους από ό,τι η σταθερή τηλεφωνία.

  Παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη υψηλότερη τιμή για τη μετοχή του ΟΤΕ από τα 20 ευρώ που θέτει ως στόχο η Citi είναι τα καλύτερα από τα αναμενόμενα νέα γύρω από την αναδιάρθρωση της εταιρείας, περισσότερη ορατότητα στο ρυθμιστικό πλαίσιο και η λειτουργική υπεραπόδοση. 

  Στους αρνητικούς παράγοντες, η Citi τοποθετεί τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον αυξημένο ανταγωνισμό στη σταθερή τηλεφωνία ULL, τη βραδεία διαχείριση κόστους και τον κίνδυνο γύρω από την ελληνική οικονομία λόγω μακροοικονομικών συνθηκών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021