Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Μαϊ-2020 11:49

  Γ. Μπάφετ: Πούλησε την πλειοψηφία του μεριδίου του στην Goldman Sachs

  Γ. Μπάφετ: Πούλησε την πλειοψηφία του μεριδίου του στην Goldman Sachs
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της Goldman Sachs που διέθετε επί μακρό χρονικό διάστημα, ύστερα από τις απώλειες ύψους σχεδόν 33% που κατέγραψε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ως συνέπεια των επιπτώσεων του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

  Όπως αναφέρει το Bloomberg, η επενδυτική εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του 2020 περιέκοψε και τις θέσεις της στη JPMorgan κατά 3%. Η Berkshire Hathaway διαχρονικά έχει υπάρξει μεγάλος επενδυτής στον τραπεζικό τομέα και υπό κανονικές συνθήκες προσπαθούσε να διατηρήσει τα μερίδια της σε αυτές κάτω από το 10%.

  Τα βασικά δεδομένα

  - Η συμμετοχή στην Goldman Sachs μειώθηκε κατά 84% σε 1,92 εκατομμύρια μετοχές, με το ύψος της επένδυσης να αποτιμάται πλέον γύρω στα 330 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Berkshire.

  - Η εταιρεία του Μπάφετ άφησε τις θέσεις της στην Travelers Cos και την Phillips 66, μια εταιρεία συμμετοχών με δραστηριότητες στην ενέργεια και τους αγωγούς, η οποία είχε αποτιμηθεί για περισσότερα από 25 εκατ. δολάρια στα τέλη του προηγούμενου έτους.

  - Η Berkshire το πρώτο τρίμηνο έκοψε οριακά και τις επενδύσεις στην Amazon κατά 0,7%. Η απόκτηση θέσης στην Amazon ήταν ένα νέο στοίχημα του Μπάφετ, το οποίο το αποκάλυψε το 2019 πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire. Από την πλευρά της η Amazon προειδοποίησε για αύξηση των λειτουργικών της εξόδων λόγω της πανδημίας, η οποία πιθανώς να έχει αντίκτυπο στην κερδοφορία της.

  - Όπως έγινε γνωστό, η Berkshire αύξησε τη θέση της σε μια μόνο τράπεζα, την PNC Financial Services Group Inc. Τα τελευταία χρόνια η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ είχε προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της μετοχές πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της PNC.

  - Νωρίτερα μέσα στον Μάιο ο Μπάφετ είχε ανακοινώσει ότι η Berkshire είχε εγκαταλείψει όλες τις θέσεις τις στις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ