Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 12:28

  Citi: Βλέπει συνέχεια στο επικό ράλι του χρυσού – Στα $2.000 ο στόχος

  Citi: Βλέπει συνέχεια στο επικό ράλι του χρυσού – Στα $2.000 ο στόχος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο αποτελεί ένα παραδοσιακό ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, έχει δεχθεί σημαντική ώθηση από την τρέχουσα παγκόσμια αβεβαιότητα γύρω τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κοροναϊού, με την Citigroup να προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τον χρυσό στα 2.000 δολάρια η ουγκιά μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες.

  Ο χρυσός κατακτά συνεχώς νέα ρεκόρ, καταγράφοντας ένα επικό ράλι και κινείται πλέον σε υψηλά επτά ετών (Φεβρουάριος 2013) και πάνω από τα 1.600 δολάρια η ουγκιά, ενώ οι επιδόσεις της τελευταίας αυτής εβδομάδας είναι οι καλύτερες που έχουν σημειωθεί εδώ και πάνω από έξι μήνες.

  Καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε σχέση με τις επιπτώσεις του κοροναϊου στην παγκόσμια οικονομία, και καθώς η bull market συνεχίζεται, η Citi εκτιμά ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να υπεραποδίδει καθώς αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο hedging έναντι των κινδύνων στο διεθνές περιβάλλον.

  Οι αναταραχές στις αγορές θα οδηγήσουν τους επενδυτές σε νέα δυναμική στροφή προς τον χρυσό ο οποίος, όπως εκτιμά η αμερικάνικη τράπεζα, θα δει την τιμή του να εκτοξεύεται κατά ένα περαιτέρω 25%.

  Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο χρυσός θα κινηθεί ως αντιστάθμισμα της αγοράς έναντι στο μακροοικονομικό περιβάλλον,  θα είναι ανθεκτικός στις συνεχιζόμενες αναταραχές γύρω από τις διαθέσεις των επενδυτών απέναντι στο ρίσκο, και θα αποτελέσει το καλύτερο hedge κατά τη διάρκεια sell-offs στις μετοχές και εκρήξεων της μεταβλητότητας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο επόμενος… σταθμός για την τιμή του χρυσού, είναι σύμφωνα με τη Citi, τα 1.700 δολάρια η ουγκιά.

  Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικάνικης τράπεζας, η έντονη κινητικότητα του χρυσού φέτος δείχνει αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών για το πού βρισκόμαστε στον επιχειρηματικό κύκλο, καθώς και τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ. Το οικονομικό σκηνικό υποστηρίζει επίσης τον χρυσό δεδομένου ότι τείνει να έχει καλές επιδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων καθώς οι επενδυτές κυνηγούν τις αποδόσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ