Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 11:23

  Wood: Ελκυστικό story η μετοχή της Mytilineos

  Wood: Ελκυστικό story η μετοχή της Mytilineos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε επιβεβαίωση της θετικής στάσης για τη μετοχή της Mytilineos προχωρά σήμερα η Wood & Co, σημειώνοντας πως συνεχίζει να δίνει σύσταση "buy".

  Παράλληλα, όπως σημειώνει, επικαιροποιεί της προβλέψεις της για την εισηγημένη έτσι ώστε να λάβει υπόψη τις χαμηλότερες τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας καθώς και τη μείωση του κόστους παραγωγής και την μεγαλύτερη χωρητικότητα της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο (CCGT).

  Όπως επισημαίνει η Wood, εκτιμά ότι το EBITDA της Mytilineos το 2020 και το 2021 θα κινηθεί στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ (8% χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της), πριν ενισχυθεί σημαντικά στα 381 εκατ. ευρώ το 2022, λόγω της λειτουργίας της μονάδας CCGT.

  Αν και όπως σημειώνει, οι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες για την μετοχή της Mytilineos είναι περιορισμένοι ( κύκλος κεφαλαιουχικών δαπανών, χαμηλές τιμές αλουμινίου), ωστόσο κατά την άποψή της αποτελεί ένα ελκυστικό μακροπρόθεσμο επενδυτικό story.

  Οι λόγοι που οδηγούν την Wood να δώσει αυτή τη σημαντική "ψήφο εμπιστοσύνης" στην Mytilineos είναι οι εξής τρεις:

  1) τα αξιοπρεπή επίπεδα αποτίμησης (o εκτιμώμενος δείκτης EV / EBITDA για το 2020 και το 2021 τοποθετείται στο 6.5x, ενώ το 2022 στο 5.0x με βάση τις εκτιμήσεις της Wood),

  2) το αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη της επιχείρησης με την κατασκευή της νέας μονάδας CCGT  και

  3) η αποδοτική και καθετοποιημένη επιχείρηση αλουμινίου, με ισχυρή κερδοφορία, ακόμη και σε περιβάλλον χαμηλής τιμολόγησης.

  Έτσι, όπως τονίζει η Wood, διατηρεί τη σύσταση "αγορά" για την Mytilineos, με τιμή-στόχο τα 12 ευρώ.

  Ελευθερία Κούρταλη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ