Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Φεβ-2020 12:01

  Ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II η Alpha Bank

  Ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II η Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεκινούν οι διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου Tier 2 από την Alpha Bank, όπως αναμενόταν ευρέως από την αγορά, μετά και την επιτυχή έκδοση του 15ετούς ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο την προηγούμενη εβδομάδα.

  Η συστημική τράπεζα έδωσε εντολή στους αναδόχους  - Citi, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest - να ξεκινήσουν το roadshow με επενδυτές αύριο 4 Φεβρουαρίου, σε Λονδίνο και Παρίσι. Παράλληλα ενδέχεται να υπάρξουν, εκτός από συναντήσεις, και τηλεδιασκέψεις.

  Η έκδοση του Tier 2 ομολόγου θα είναι τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας,  η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση "θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον". Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αυτήν την εβδομάδα. 

  Την έκδοση αναμένεται να αξιολογήσουν οι οίκοι Moody’s και S&P με rating Caa2 και CCC αντίστοιχα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της Alpha Bnak είναι η άντληση περίπου 500 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 800 εκατ. ευρώ που είναι ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση για το 2020.

  Κεφαλαιοποιώντας το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί από την έξοδο του ΟΔΔΗΧ με το 15ετές, σε συνδυασμό με την προετοιμασία για την υλοποίηση του Galaxy αλλά και τα θετικά μηνύματα από την επενδυτική κοινότητα που δόθηκαν κατά τις πρόσφατε συναντήσεις της τράπεζες με επενδυτές σε Λονδίνο και Μιλάνο, η Alpha Bank σύμφωνα με εκτιμήσεις θα μπορέσει να επιτύχει ένα επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από αυτό που της Εθνικής Τράπεζα και της Πειραιώς κατά την έκδοση Tier 2 που είχαν προχωρήσει το το καλοκαίρι του 2019.

  Με βάση τις εκτιμήσεις το επιτόκιο μπορεί να κινηθεί στο 4%- %, σε σχέση με το 9,75% της Πειραιώς και το 8,25% της Εθνική.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ