Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιαν-2020 19:00

  ΗΠΑ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η πτώση των αποθεμάτων αργού

  ΗΠΑ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η πτώση των αποθεμάτων αργού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα βενζίνης και άλλων καυσίμων κατέγραψαν σημαντική άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

  Τα αποθέματα αργού πετρελαίου συρρικνώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 428,5 εκατομμύρια βαρέλια, διατηρώντας σχεδόν το μέσο όρο πενταετίας για αυτή την περίοδο του έτους, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων του αργού κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Το πετρέλαιο που αποθηκεύεται στο Cushing, το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ, ενισχύθηκε κατά 342.000 βαρέλια στα 35,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της EIA.

  Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 6,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 258,3 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Τα διυλισμένα αποθέματα, όπως αυτά του πετρελαίου θέρμανσης και ντίζελ, ενισχύθηκαν κατά 8,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 147,2 εκατομμύρια βαρέλια και βρίσκονται περίπου 3% κάτω από τον πενταετή μέσο όρο. Νωρίτερα την εβδομάδα, οι αναλυτές έκαναν πρόβλεψη ότι οι προμήθειες θα αυξάνονταν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ