Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιαν-2020 10:32

  Μεγάλα πακέτα σε Εθνική και Eurobank πίεσαν το Χρηματιστήριο

  Μεγάλα πακέτα σε Εθνική και Eurobank πίεσαν το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:08

  Μεγάλα πακέτα σε Εθνική και Eurobank πιέζουν με το "καλημέρα" το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία μάλιστα έγιναν σε σημαντικό discount σε σχέση με την τιμή των δύο συστημικών τραπεζών στο ταμπλό. Σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία, οι κινήσεις αυτές αφορούν σε αλλαγή θεματοφύλακα από την JP Morgan.

  Συγκεκριμένα, δύο πακέτα ύψους 16 εκατ. μετοχών το καθένα, στην Εθνική Τράπεζα άλλαξε χέρια στις 10:30, συνολικής αξίας 89,8 εκατ. ευρώ (44,9 εκατ. το κάθε ένα). Η τιμή ήταν στα 2,807 ευρώ ανά μετοχή, με discount της τάξης του 3,3% σε σχέση με την τιμή ανοίγματος της μετοχής της συστημικής τράπεζας η οποία υποχωρεί κατά 4,65% και σημειώνει απώλειες κοντά στο 6% από τις αρχές του έτους.

  Το κάθε πακέτο ισούται με σχεδόν το 700% του μέσου όγκου συναλλαγών 20 ημερών και σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο μήνα οι  JP Morgan Chase Bank, Goldman Sachs  και Morgan Stanley έχουν σημειώσει έντονη κινητικότητα στην μετοχή της ΕΤΕ.

  Σε ότι αφορά την Eurobank, στο άνοιγμα επίσης έγιναν συνολικά τέσσερα πακέτα στην τιμή των 0,841 ευρώ ( έναντι 0,8630 ευρώ που ήταν η τιμή της στο άνοιγμα) και ύψους 25,37 εκατ. μετοχών το κάθε ένα (101,5 εκατ. μετοχών συνολικά), συνολικής δηλαδή αξίας 85,372 εκατ. ευρώ.

  Η τιμή της Eurobank είναι στα 0,82 ευρώ με απώλειες 7,9% ευρώ, πολύ χαμηλότερα από την τιμή των πακέτων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί άνω του 4%.

  Ελευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων