Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Δεκ-2019 11:40

  Ράλι έως και 23% "βλέπει" η NBG Securities για τον ΟΠΑΠ

  Ράλι έως και 23% "βλέπει" η NBG Securities για τον ΟΠΑΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξάνει την τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ στα 13,40 ευρώ από 11,66 ευρώ πριν η NBG Securities, διατηρώντας τη σύσταση Outperform (υπεραπόδοση) και βλέποντας περιθώριο ανόδου έως και 23% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό, μετά να ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου και το υψηλό μέρισμα που αναμένεται να δώσει η εισηγμένη.

  Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά μεγέθη στο τρίτο τρίμηνο, με τη στήριξη της συμβολής από τα VLT καθώς και της βελτιωμένης πορείας του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών (λοταρία) τα οποία και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της NBG Securities.

  Έτσι, αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της και αναθεώρησε το μοντέλο αξιολόγησης του ΟΠΑΠ, καταλήγοντας πως η μετοχή του διαπραγματεύεται με discount της τάξης του 12% σε σχέση με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κλάδο.

  Όπως τονίζει, εξακολουθεί να ξεχωρίζει την κορυφαία θέση που έχει ο ΟΠΑΠ στην αγορά και τις αποκλειστικές άδειες που κατέχει, μαζί με τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία και την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών που οδηγούν σε γενναιόδωρη μερισματική απόδοση.

  Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική πιο αναλυτικά, η NBG Securities αναμένει ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει τις γενναιόδωρες διανομές, επιστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων ταμειακών ροών του στους μετόχους, δύο φορές τον χρόνο. Μετά το guidance της διοίκησης ότι το έκτακτο μέρισμα που θα καταβληθεί κατά το α’ τρίμηνο δεν θα είναι μικρότερο από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για ολόκληρο το έτος, εκτιμά πως αυτό θα ανέλθει σε €0,60 ανά μετοχή, το οποίο σε συνδυασμό με το εκτιμώμενο μέρισμα για το σύνολο της χρήσης 2019 ύψους €0,76, προσφέρει μία περισσότερο από γενναιόδωρη μερισματική απόδοση της τάξης του 12,5% (με βάση την τιμή κλεισίματος στις 3 Δεκεμβρίου).

  Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ, η NBG Securities ενσωμάτωσε στις προβλέψεις της για την προτεινόμενη μείωση του συντελεστή φορολογίας εταιρειών σε 24% από το 28%, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό διαβούλευση από το ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα. Αυτό θα εφαρμοστεί αναδρομικά για το 2019 και έτσι η NBG εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 192 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 34%, ενώ το CAGR για το 2018-2021 υπολογίζεται στο 18% με μέσο όρο κερδών ανά μετοχή τα 0,66 ευρώ για την περίοδο 2019-2021.

  Τέλος, σε ό,τι αφορά τους πιθανούς κινδύνους για τις εκτιμήσεις της, όπως επισημαίνει, αυτοί σχετίζονται με την έκθεση του ομίλου στο εγχώριο ρυθμιστικό περιβάλλον (ενδεχόμενες αλλαγές νομικού ή / και φορολογικού καθεστώτος) και με το ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς τα επίπεδα κατανάλωσης στην Ελλάδα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δαπάνες για τα τυχερά παιχνίδια.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ