Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Δεκ-2019 12:03

  Axia: Μέγαλο turnaround story η ΔΕΗ - Βλέπει ράλι άνω του 120%

  Axia: Μέγαλο turnaround story η ΔΕΗ - Βλέπει ράλι άνω του 120%
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύσταση Buy και τιμή-στόχο τα 7,30 ευρώ από 1,90 ευρώ πριν δίνει η Axia Research για τη μετοχή της ΔΕΗ καθώς θεωρεί ότι το νέο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης θα οδηγήσει την εταιρεία στο να αποτελέσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα turnaround stories της ελληνικής αγοράς.

  'Όπως τονίζει σε έκθεσή της, η ταχύτητα και το εύρος των μεταρρυθμίσεων που ανακοινώθηκαν και εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία ουσιαστικά αναζωογονούν το επενδυτικό story της ΔΕΗ, την εξέπληξαν θετικά. Μια νέα τιμολογιακή πολιτική έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ καταργήθηκαν, ο στόχος για το μερίδιο αγοράς είναι υπό ρεαλιστική αναθεώρηση, ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία για την αύξηση της αναδιάρθρωσης του προσωπικού.

  Τα παραπάνω βελτιώνουν έντονα τις προβλέψεις της Axia για τη λειτουργική κερδοφορία της ΔΕΗ (το 2020-2022 σε μέσο όρο το EBITDA τοποθετείται στο 1 δισ. ευρώ και οι ελεύθερες ταμειακές ροές στα 320 εκατ. ευρώ), με την εταιρεία να αναμένεται να διαπραγματευτεί το 2020-2021 με δείκτη EV / EBITDA στο 5x με 3.9x και απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών στο 44%, με τη μόχλευση να υποχωρεί κάτω από το 3.0x το 2022. Έτσι, αναβαθμίζει τη ΔΕΗ σε "αγορά" από "ουδέτερη" στάση, με τιμή-στόχο τα 7,30 ευρώ, δίνοντας περιθώριο ανόδου άνω του 120%.

  Όπως τονίζει, η στήριξη από τον κύριο μέτοχο της εταιρείας, το Ελληνικό Δημόσιο, είναι κρίσιμη για την ανάκαμψη της ΔΕΗ.  Η νέα κυβέρνηση έχει δείξει τη δέσμευσή της στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, στηρίζοντας τις αυξήσεις τιμολογίων που ανακοίνωσε η εταιρεία (την πρώτη από το 2013), αντιμετωπίζοντας τις συζητήσεις για την εποπτική ατζέντα που την αφορά (κατάργηση NOME, ΑΠΕ, αναθεώρηση στόχου μεριδίου αγοράς) και ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τη βελτίωση των οργανωτικών ζητημάτων.

  Η ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό της σχέδιο στα μέσα Δεκεμβρίου. Η Axia εκτιμά πως το σχέδιο θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων 1) την απολιγνιτοποίηση, 2) τη μείωση των κεφαλαιακών δαπανών, 3) την οργανωτική αναδιάρθρωση, 4) ρυθμιστικά θέματα και 5) την  επέκταση των ΑΠΕ. Το επιχειρηματικό σχέδιο αναμένεται να βελτιώσει την ορατότητα των επενδυτών, ενώ έχει μεγάλη πιθανότητα να αποδειχθεί καταλυτικό για τη ΔΕΗ.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων