Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Δεκ-2019 11:27

  Ράλι της τάξης άνω του 40% "βλέπει" η Edison για τη Μυτιληναίος

  Ράλι της τάξης άνω του 40% "βλέπει" η Edison για τη Μυτιληναίος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Bullish δηλώνει η Edison τόσο για τη μετοχή όσο και για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Μυτιληναίος, υπογραμμίζοντας το "ορόσημο" της επιτυχημένης έκδοσης του 5ετούς ευρωομολόγου.

  Όπως επισημαίνει, η Μυτιληναίος εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο στη διεθνή αγορά κεφαλαίων, με κουπόνι 2,5%, χαμηλότερο από τις αρχικές προσδοκίες και κάτω από το σημερινό σταθμισμένο μέσο κόστος του χρέους του ομίλου, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ. Εκτός από την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος χρέους, τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της οργανικής ανάπτυξης του ομίλου.

  Μεταξύ των αναπτυξιακών έργων,  η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ έχει τη δυνατότητα να παράγει διψήφιες αποδόσεις, όπως εκτιμά. Παράλληλα, σύμφωνα με την Edison, η επιτυχής έκδοση του ευρωομολόγου βελτιώνει τη θέση ρευστότητας του ομίλου, επεκτείνει τη διάρκεια του χρέους και παρέχει μεγαλύτερη ορατότητα στο (χαμηλό) κόστος κεφαλαίου της εταιρείας.

  Κατά την άποψη της Edison, η τιμή της μετοχής της Μυτιληναίος δεν αντανακλά πλήρως το χαμηλό ρίσκο της Ελλάδας και τη σημαντική υποχώρηση της απόδοσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων, και έτσι βλέπει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανατίμησης, δίνοντας τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ που είναι 43% περίπου υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα της μετοχής της εισηγμένης στο ταμπλό του Χ.Α ( στα 10,11 ευρώ σήμερα).

  Η Edison προβλέπει ότι η Μυτιληναίος θα δημιουργήσει ελεύθερες ταμειακές ροές ίσες με το 43% της σημερινής της κεφαλαιοποίησης κατά την περίοδο 2020-2022. Αναμένει το ένα τρίτο των ταμειακών ροών να καταβληθεί σε μερίσματα, ενώ τα υπόλοιπα θα επενδυθούν κυρίως στο νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής  το βασικό μοχλό ανάπτυξης του EBITDA (η πρόβλεψη για το EBITDA του 2022 είναι 34% υψηλότερη από αυτήν του 2019).

  Λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρό δείκτη προφίλ ανάπτυξης / ταμειακών ροών και τον ισχυρό ισολογισμό που αναμένεται να παρουσιάσει ο όμιλος, η Edison εκτιμά πως η σημερινή αποτίμηση της Μυτιληναίος στο ταμπλό είναι ελκυστική  (P/E στο 8 δείκτη EV / EBITDA στο 5), με τον στόχο των 14,5  ευρώ για την τιμή της μετοχή της να προσφέρει σημαντική δυναμική ανοδικής πορείας.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων