11:47 31/10
Επανεμφάνιση μετά από χρόνια του "Mr. Big Short" Μάικλ Μπέρι με χρησμό για φούσκα στις αγορές
Διακρίνει ξανά φούσκα στις αγορές αλλά υποδηλώνει ότι δεν ξέρει πώς να επωφεληθεί από αυτό.
Κάλυψη για τη μετοχή της Forthnet με τιμή-στόχο στα 14 ευρώ και με σύσταση "overweight" ξεκινάει η HSBC όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 2 Αυγούστου όπου χαρακτηρίζει την Forthnet ως μια από τις γοργά αναπτυσσόμενες τηλεπικοινωνιακές περιπτώσεις. Ο οίκος σημειώνει ότι η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 36% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Forthnet (ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 10,22 ευρώ). 
Σύμφωνα με τον οίκο η "εκκολαπτόμενη" ελληνική αγορά παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο του μέσου όρου με τις τιμές να καταγράφουν μείωση και τις υπηρεσίες να βελτιώνονται. Η HSBC εκτιμά ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 21,5% το 2010 από μόλις 4,4% το 2006 (το χαμηλότερο στην ΕΕ). 
Ο οίκος εκτιμά ότι η Forthnet θα διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της (20%) που αντιστοιχεί σε 400.000 συνδρομητές μέχρι το 2010, εκ των οποίων οι 350.000 θα είναι υψηλού περιθωρίου double-play (voice-data) πελάτες. 
 
        