Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Οκτ-2019 12:57

  Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2.000 δολάρια, σύμφωνα με αναλυτή

  Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2.000 δολάρια, σύμφωνα με αναλυτή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 30%, φτάνοντας έως τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον David Roche, πρόεδρο και παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή της Independent Strategy.

  Η τιμή spot ανέρχεται σήμερα στα 1.501 δολάρια/ουγγιά.

  "Το ένστικτό μου λέει ότι η κακοδιαχείριση των νομισμάτων fiat από τους κεντρικούς τραπεζίτες θα επιδεινωθεί και οι άνθρωποι θα αναζητήσουν ένα εναλλακτικό νόμισμα”, δήλωσε ο Roche στο CNBC.

  "Ο χρυσός είναι ένα καλό εναλλακτικό νόμισμα γιατί είναι ασφαλής και επειδή η διακράτησή του δεν κοστίζει τίποτα σε αντίθετη με τα αρνητικά επιτόκια των καταθέσεων”, τόνισε.

  Ως αποτέλεσμα, οι τιμές του χρυσού είναι πιθανό να φτάσουν τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά έως τα τέλη του έτους και να αυξηθούν περαιτέρω έως τα 2.000 δολάρια το επόμενο, ανέφερε ο αναλυτής.

  Τα σχόλια του Roche έρχονται σε ένα σημείο νέων κινήσεων νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες τον περασμένο μήνα.

  Η αμερικανική Federal Reserve μείωσε το επιτόκιο δανεισμού στο εύρος-στόχο του 1,75%-2% τον Σεπτέμβριο. Ομοίως και η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο καταθέσεων στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του -0,5% και ξεκίνησε τον ίδιο μήνα ένα ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

  Στην Ιαπωνία, όπου ο στόχος των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων βρίσκεται ήδη σε αρνητικό έδαφος, η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νομισματική χαλάρωση τον Οκτώβριο.

  "Είμαστε πιο πρόθυμοι να δράσουμε δεδομένων των αυξημένων διεθνών κινδύνων. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις οικονομικές εξελίξεις και τις αλλαγές στις τιμές, κατά την διάρκεια της συνεδρίασής μας τον επόμενο μήνα και θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε χαλάρωση”, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, σε συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο.

  Ο David Roche τόνισε ότι οι τράπεζες δικαιολογημένα ανησυχούν για την επόμενη οικονομική επιβράδυνση, ειδικά αφότου δεν πέτυχαν τους στόχους τους για τον πληθωρισμό.

  Αντί να ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει αρκετά, δήλωσε ο Roche, οι κεντρικές τράπεζες λένε: "Ναι, πρέπει να δοθεί στήριξη μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις ξοδεύουν και εμείς μπορούμε να προσφέρουμε τα χρήματα".

  "Αυτό είναι το νέο σύστημα τώρα ... που νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που θα συμβεί", δήλωσε ο Roche. "Γι αυτό και αγοράζω χρυσό”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ