Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Οκτ-2019 12:14

  Deutsche Bank: Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές για Εθνική και Eurobank

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank έχουν δει τις πιο θετικές αναθεωρήσεις από τους αναλυτές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, σημειώνει η Deutsche Bank σε νέα της έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκτιμήσεις που διατηρεί η ίδια για τη μετά-προβλέψεων κερδοφορία της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής, είναι οι πιο αισιόδοξες στο περιβάλλον των αναλυτών.

  Η ανάλυση της γερμανικής τράπεζας με τίτλο Consensus Tracker συγκεντρώνει τις τρέχουσες συγκλίνουσες εκτιμήσεις (Factset) και τις συγκρίνει με τις δικές τις εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών.

  Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, η Εθνική Τράπεζα και η Εurobank, μαζί με τις Standard Chartered, BBVA και Τράπεζα της Ιρλανδίας, έχουν δει τις πιο θετικές προσαρμογές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Factset. Την ίδια στιγμή τις μεγαλύτερες αρνητικές αναθεωρήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020, έχουν δει οι Commerzbank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Bankia και Clydesdale Bank (CYBG).

  η

  Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα παρατηρεί πως με βάση τις εκτιμήσεις και την κερδοφορία μετά προβλέψεων του 2020, η ίδια είναι ιδιαίτερα bullish για την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα, την Danske Bank, την ιρλανδική PTSB και την ολλανδική NIBC, ενώ είναι περισσότερο bearish για τις CYBG, Unicaja, UBS, Standard Chartered και Commezbank.

  ο

  Πάντως η DB δεν προχωρά σε αλλαγή των τιμών-στόχων και των συστάσεων που έχει για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες και έτσι διατηρεί τη σύσταση buy για την Alpha Bank με τιμή - στόχο τα 2,00 ευρώ, ενώ σύσταση "hold" δίνει για τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες με τιμή στόχο για την Εθνική τα 2,30 ευρώ, για την Πειραιώς τα 2,70 ευρώ και για την Eurobank το 0,80 ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ