Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Σεπ-2019 13:26

  HSBC: Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank – Στο 51,8% το περιθώριο ανόδου

  HSBC: Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank – Στο 51,8% το περιθώριο ανόδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αύξηση της τιμή-στόχου της Alpha Bank προχωρά η HSBC μετά τα αποτελέσματα β' τριμήνου, διατηρώντας τη σύσταση buy, ενώ βλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 51,8%.

  Όπως τονίζει, τα αποτελέσματα β' τριμήνου ήταν θετικά με την ποιότητα του ενεργητικού να εμφανίζει μεγαλύτερη βελτίωση από ό,τι αναμενόταν καθώς οι εισροές στα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού ήταν χαμηλότερες μετά και το χαμηλότερο επίπεδο των re-defaults. H σημαντική βελτίωση στην αγορά ελληνικών ομολόγων επίσης συνέβαλε στην αύξηση της λογιστικής αξίας της Alpha Bank και στα επίπεδα κεφαλαίου της. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο κατά την HSBC ήταν η ανακοίνωση του επικείμενου επιχειρηματικού σχεδίου της συστημικής τράπεζας με στόχο την επιτάχυνση της μείωσης των NPEs, τη δημιουργία περαιτέρω εσόδων και τη μείωση του κόστους.

  Σύμφωνα με αναφορές, η τράπεζα θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση NPEs παρόμοια με αυτή της Eurobank που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους, προκειμένου να μειωθεί επιθετικά το ρίσκο στον ισολογισμό της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, μια τέτοια συναλλαγή θα προκαλέσει dilution στα κέρδη καθώς οι απώλειες στα έσοδα από τόκους θα αντισταθμίσουν τα κέρδη στα κόστη και τις προβλέψεις. Η εικόνα είναι λιγότερο σαφής σε ό,τι αφορά τον ισολογισμό, καθώς η τράπεζα θα καταλήξει να έχει μικρότερο μέγεθος και με λιγότερο υπερβάλλον κεφάλαιο, αλλά με έναν νωρίτερα εξυγιασμένο ισολογισμό.

  Συνολικά, θεωρεί πως για τους μετόχους η απώλεια στα κέρδη και τη λογιστική αξία θα αντισταθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την απόκτηση του mezzanine τίτλου.

  Σύμφωνα με την HSBC, η διοίκηση της Alpha θα είναι σε θέση να στρέψει την εστίασή της στην πορεία του επιχειρηματικού της σχεδίου, θα μειωθούν οι κίνδυνοι γύρω από μία παρατεταμένη διαδικασία μείωσης των NPEs, οι εποπτικές αρχές θα δουν με θετικό μάτι τη στρατηγική της και η τράπεζα θα είναι πιο εύκολο να εξομαλύνει τη δομή χρηματοδότησής της. Σε γενικές γραμμές, η επιτάχυνση της μείωσης των NPEs θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της τράπεζας στην αγορά.

  Έτσι η HSBC προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου της Alpha Bank στα 2,50 ευρώ από 2,47 ευρώ πριν, ενώ διατηρεί τη σύσταση buy καθώς με βάση τις εκτιμήσεις της, η κερδοφορία και τα κεφάλαια της τράπεζας, "δεν αξίζουν" το discount στο οποίο διαπραγματεύεται η Alpha έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020