Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Σεπ-2019 14:33

  El-Erian για ομόλογα: Αν ακολουθείτε τους παλιούς κανόνες, θα χάσετε

  El-Erian για ομόλογα: Αν ακολουθείτε τους παλιούς κανόνες, θα χάσετε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές πρέπει να σκεφτούν με διαφορετικό τρόπο όσον αφορά την τοποθέτησή τους στην παγκόσμια αγορά ομολόγων, δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Mohamed El-Erian σε συνέντευξή του στο CNBC, υπογραμμίζοντας πως αυτή η κατηγορία assets πρέπει να αντιμετωπιστεί περισσότερο καιροσκοπικά παρά ως βασικό μέρος ενός χαρτοφυλακίου. 

  Σημειώνεται ότι το ξέφρενο ράλι των 30ετών ομολόγων συνεχίστηκε φέτος, καθώς οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων λόγω της συνεχιζόμενης εμπορικής έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και των ανησυχιών για παγκόσμια οικονομική ύφεση. 

  Εκτιμήσεις νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, έκαναν λόγο για κρατικά ομόλογα 15 τρις. δολαρίων περίπου που διαπραγματεύονται με αρνητικά επιτόκια. Πρόκειται για ποσό σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του Οκτωβρίου του 2018, ενώ εκτιμάται ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις αγορές με χαμηλά επιτόκια και αγορές assets. 

  "Πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά όσον αφορά την αγορά ομολόγων. Συνηθίζαμε να αντιμετωπίζουμε τα κρατικά ομόλογα ως μια βασική τοποθέτηση και το πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας: Μπορεί να πετύχεις υπεραπόδοση στα ομόλογα έναντι των μετοχών λόγω όλων αυτών των διαρθρωτικών ζητημάτων. Αυτός όμως είναι ο λάθος τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε σήμερα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Allianz και πρώην ισχυρός άνδρας της Pimco. 

  "Η αγορά ομολόγων σήμερα είναι καιροσκοπική. Ως εκ τούτου, αναζητήστε καιροσκοπικές θέσεις. Η Αργεντινή για παράδειγμα. Η χώρα βρίσκεται σε χάος. Ναι, αλλά τα ομόλογά της αποδίδουν", πρόσθεσε ο ίδιος. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020