Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Αυγ-2019 14:24

  IBG: "Ασφαλής" τοποθέτηση για τους επενδυτές η μετοχή της Coca Cola HBC

  IBG: "Ασφαλής" τοποθέτηση για τους επενδυτές η μετοχή της Coca Cola HBC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η IBG συνεχίζει να αναμένει μέτρια αύξηση των πωλήσεων της Coca Cola HBC στα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου 2019 τα οποία ανακοινώνονται την Πέμπτη 8 Αυγούστου πριν το άνοιγμα της αγοράς, λόγω του θετικού μείγματος τιμών. Έτσι, όπως επισημαίνει, το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να διατηρηθούν οι τάσεις ως προς την επίτευξη των στόχων αύξησης του όγκου και των εσόδων του 2019, με οδηγό τις κινήσεις αύξησης των εσόδων από τη διοίκηση, ενώ αναμένεται επέκταση του περιθωρίου EBIT.

  Ωστόσο, οι ψυχρές και βροχερές καιρικές συνθήκες που σημειώθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο στις περισσότερες περιοχές της CCH, καθώς και οι δύσκολες βάσεις σύγκρισης, με το ισχυρό περσινό τρίμηνο να κυκλώνει τις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές, προβλέπεται να επιβαρύνουν την αύξηση του όγκου πωλήσεων το 2ο τρίμηνο 2019.

  Προβλέπεται αύξηση του όγκου του 1ου εξαμήνου 2019 κατά +2% σε ετήσια βάση, με την αύξηση στο 2ο τρίμηνο 2019 να φτάνει το +1% σε ετήσια βάση, παρά το μεταγενέστερο Πάσχα (2ο τρίμηνο 2019 έναντι 1ο τρίμηνο 2018).

  Υπενθυμίζεται ότι οι όγκοι του 1ου τριμήνου 2019 (+3,5% ετησίως) είχαν αρνητική επιβάρυνση κατά περίπου .90 μβ. από το μεταγενέστερο Πάσχα στο 2ο τρίμηνο 2019, κυρίως στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές και κατά περίπου 60 μ.β. από τη διακοπή διανομής του Brown Forman στη Ρωσία.

  Δεδομένου ωστόσο ενός αναμενόμενου θετικού μείγματος τιμών, με τη βοήθεια πρωτοβουλιών αύξησης των εσόδων, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, οι εκτιμήσεις της IBG για τα έσοδα του 1ου εξαμήνου 2019 ανέρχονται σε 3,3 εκατ., αυξημένα κατά 3% ετησίως, με τον ετήσιο ρυθμός των ουδέτερων συναλλαγματικά καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο να εκτιμάται στο 1,1%, δηλ. κοντά στον ρυθμό ανάπτυξης του 1ου τριμήνου 2019.

  Όσον αφορά την κερδοφορία, προβλέπονται συγκρίσιμα EBIT ύψους 324 εκατ. (+4,5% ετησίως), κυρίως λόγω της μόχλευσης των εσόδων και της εξοικονόμησης κόστους. Το περιθώριο του συγκρίσιμου EBIT προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 10 μ.β. ετησίως στο 9,7% το 1ο εξάμηνο 2019. Σημειώνεται ότι  η IBG έχει υπολογίσει κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 10 εκατ.  ευρώ το 1ο εξάμηνο.

  Η IBG έχει υποθέσει το μισό ποσό από τα υψηλά καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα του 2019, δηλαδή 40 εκατ. και φορολογικό συντελεστή 25%. Προβλέπει συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 1ου εξαμήνου 2019 στα 212 εκατ., μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση.

  ‘Ασφαλής’ τοποθέτηση για τους επενδυτές που αναζητούν αξία

  Η μετοχή της Coca Cola HBC παραμένει μια ‘ασφαλής’ τοποθέτηση για τους επενδυτές που αναζητούν αξία, με σταθερή μερισματική πολιτική και δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών. Η προοπτική περαιτέρω συγχωνεύσεων & εξαγορών και η επέκταση της γκάμας των προϊόντων της, μέσω του οράματός της για μια εταιρεία αναψυκτικών 24/7 θεωρούνται ως καταλύτες ανάπτυξης. Η τιμή στόχος της IBG διατηρείται στα 33,00 ευρώ, με ουδέτερη σύσταση.

  Ο όμιλος αναθεώρησε τους μεσοπρόθεσμους στόχους του για το 2025 στην Ημερίδα Επενδυτών, σημειώνοντας ότι είναι σε καλό δρόμο επίτευξης των στόχων του 2020 για περιθώριο EBIT στο 11%, με ετήσιο ρυθμό αύξησης των ουδέτερων συναλλαγματικά καθαρών εσόδων από πωλήσεις κατά 4-5%. Η διοίκηση εκτιμά ετήσια αύξηση των ουδέτερων συναλλαγματικά καθαρών εσόδων από πωλήσεις κατά 5-6% και επέκταση περιθωρίου EBIT κατά +20-40μ.β. κατά μέσο όρο έως το 2025, με ανανεωμένες προβλέψεις κεφαλαιακών δαπανών στο 6,5%-7,5% των πωλήσεων μετά την υιοθέτηση των ΔΠΧΑ 16.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG, η μετοχή διαπραγματεύεται με 21,7x τα καθαρά κέρδη σε μελλοντική βάση 12μηνου, με έκπτωση 4% έναντι των εταιρειών εμφιάλωσης και με έκπτωση 2% έναντι των Ευρωπαϊκών εταιρειών αναψυκτικών. Επίσης η μετοχή διαπραγματεύεται με 11,5x το EV/EBITDA σε μελλοντική βάση 12μηνου και με έκπτωση 34% έναντι των εταιρειών εμφιάλωσης και με έκπτωση 21% έναντι των Ευρωπαϊκών εταιρειών αναψυκτικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ