Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουλ-2019 10:51

  Νέα αύξηση των short θέσεων της BlackRock στην Alpha Bank

  Νέα αύξηση των short θέσεων της BlackRock στην Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Μπορεί η BlackRock να κατέχει το 5,56% της Alpha Bank ωστόσο η θυγατρική της, το fund BlackRock Investment Management UK Limited, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες έχει ανοίξει short θέσεις στη μετοχή της ελληνικής τράπεζας, προχωρώντας μάλιστα σταδιακά και σε αύξησή τους.

  Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το συγκεκριμένο fund στις 17 Ιουλίου αύξησε στο 0,82% τις καθαρές αρνητικές του θέσεις επί των μετοχών της συστημικής τράπεζας από 0,72% που ήταν στις 10 Ιουλίου, ενώ άνοιξε την short θέση του στην Alpha Bank στις 9 Ιουλίου με ποσοστό 0,63%.

  Όπως σχολιάζει στο Capital.gr η Breakout Point, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των θέσεων των funds στις ευρωπαϊκές μετοχές, είναι η πρώτη φορά που η BlackRock εμφανίζεται με ένα μεγάλo short (άνω του 0,5%) σε κάποια ελληνική μετοχή, όπως δείχνουν τα ιστορικά της στοιχεία.  

  Όπως πάντως επισημαίνει, το BlackRock Investment Management διατηρεί μόνο ένα ακόμη μεγάλο short σε ευρωπαϊκή μετοχή, και συγκεκριμένα στη βρετανική τράπεζα Secure Trust Bank PLC με ποσοστό 0,5%, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση μόλις 270 εκατ στερλίνες.

  Σύμφωνα με την Breakout Point, το 2019 ωστόσο η BlackRock Investment Management είχε εμφανιστεί να κατέχει αρκετές short θέσεις σε ευρωπαϊκές τράπεζες, τις οποίες έχει πλέον κλείσει, όπως στην Banco BPM, στην Banca Popolare Dell Emilia Romagna και την Metro Bank.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως την περασμένη εβδομάδα το βρετανικό fund Marshall Wace μείωσε τη short θέση του στην Εθνική, στο 0,55% από 0,61% πριν, ενώ το Oceanwood Capital Management μείωσε ελαφρώς την short θέση του στη Eurobank, στο 0,99%, από 1,01% πριν.

  Το Lansdowne Partners παραμένει short στην Eurobank με ποσοστό 1%, στη ΔΕΗ με 1,58%, στην Alpha Bank με 0,65% και στην Πειραιώς με 2,74%, ενώ το Oceanwood έχει short θέση και στην Εθνική, στο 2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ