08:59 11/09
Ασία: Νέο υψηλό για τον Nikkei 225 - "Άλμα" άνω του 10% για τη SoftBank
Οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας και κοινής ωφέλειας ηγήθηκαν των κερδών στο Nikkei 225.
Χαμηλότερη τιμή-στόχο κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη και συγκεκριμένα στα 48 ευρώ θέτει η Proton Bank για τη μετοχή της Τιτάν, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση "outperform".
Αναφερόμενη στα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Τιτάν για το β΄ τρίμηνο του έτους σημειώνει ότι ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 3,4% στα 415,2 εκατ. ευρώ, κατά 6,4% χαμηλότερα σε σχέση αφενός με τις εκτιμήσεις της και αφετέρου με τις μέσες προβλέψεις της αγοράς. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 132,9 εκατ. ευρώ, κατά 3,6% χαμηλότερα των εκτιμήσεών της και κατά 6% χαμηλότερα συγκριτικά με τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 73,8 εκατ. ευρώ χαμηλότερα κατά 11,4% και 13,1% έναντι των δικών της προβλέψεων και των συγκλίνουσων εκτιμήσεων αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το θέμα που δημιουργήθηκε στην περιοχή Lake Belt (αμερικανικό δικαστήριο έβαλε φρένο στην εξόρυξη αδρανών υλικών σε ορισμένα τμήματα της περιοχής Lake Belt της Φλόριντας) προσθέτει αβεβαιότητα η οποία ενδέχεται να διατηρηθεί μέχρις ότου γνωστοποιηθεί η έκθεση του Σώματος Μηχανικού του Στρατού. Όπως αναφέρει σε συνέχεια της προαναφερθείσας εξέλιξης προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεων της για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, ενώ προσθέτει ότι προβλέπει περίπου το μισό της παραγωγής από το 2008 και μετά. Επίσης, μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα περιθώρια κέρδους από την αγορά της Αμερικής, λόγω του υψηλότερου κόστους. Παράλληλα, μέιωσε τις εκτιμήσεις της όσον αφορά τα έσοδα από όλες τις περιοχές. Σε γενικές γραμμές σημειώνει ότι χαμήλωσε τον πήχη για τον κύκλο εργασιών του 2007 κατά 5,4% στα 1,58 δισ. ευρώ, και για τα EBITDA κατά 6% στα 487,1 εκατ. ευρώ. Σχετικά με τα καθαρά κέρδη προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 280,5 εκατ. ευρώ από τα 308,1 εκατ. ευρώ που ανέμενε πριν.
"Εκτιμούμε πως αν και οι παρούσες συνθήκες στις ΗΠΑ δεν είναι ευνοϊκές, τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη στην Φλόριντα παραμένουν θετικά και η ζήτηση θα ανακάμψει μακροπρόθεσμα" εκτιμούν οι αναλυτές της Proton Bank. Επιπρόσθετα, αναφέρουνότι "παρά τη μείωση στις εκτιμήσεις μας η μετοχή της Τιτάν διαπραγματεύεται 11,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008 και με 13,7% disount σε σχέση με τις ομοειδείς της εταιρείες, ενώ η τιμή-στόχος που έχουμε θέσει υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 23,1%".