Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Μαϊ-2019 12:32

  Επισπεύδει την αναβάθμιση της Eurobank η MSCI – Από 23 Μαΐου στον δείκτη Standard Ελλάδας

  Επισπεύδει την αναβάθμιση της Eurobank η MSCI – Από 23 Μαΐου στον δείκτη Standard Ελλάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Επισπεύδει η MSCI την αναβάθμιση της Eurobank στον δείκτη Standard της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με τη Grivalia και της εισαγωγής νέων μετοχών στις 23 Μαΐου 2019, ωθώντας σε ράλι σήμερα την μετοχή της στο ταμπλό του Χ.Α.

  Η Eurobank ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι στις 23.05.2019 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 1.523.163.087 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της, ονομαστικής αξίας €0,23 η καθεμία, που εκδόθηκαν λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Grivalia Properties A.E.E.A.Π.

  Η MSCI είχε ανακοινώσει στα μέσα Απριλίου ότι θα αναβαθμίσει την Eurobank μόλις ολοκληρωθεί το deal με την Grivalia, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι θα υπάρξει έκτακτη ανακοίνωση. Μπορεί λοιπόν την περασμένη εβδομάδα να προχώρησε στις καθιερωμένες αλλαγές των δεικτών της, αναβαθμίζοντας την ελληνική συστημική τράπεζα στον δείκτη MSCI Standard Greece, κάτι που θα ίσχυε από τις 29 Μαΐου, οι εξελίξεις την οδήγησαν στο να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση νωρίτερα.

  Έτσι σε νέα ανακοίνωσή της αναφέρει πω η Eurobank εντάσσεται στους Standard δείκτες της MSCI στις 23 Μαΐου.

  Το deal της Eurobank με την Grivalia εθεωρείτο βέβαιο από την αγορά ότι θα οδηγούσε στην αναβάθμιση της τράπεζας από τη MSCI, καθώς θα αυξανόταν σημαντικά η χρηματιστηριακή της αξία (στα 2,9 δισ. δολ. την τοποθετεί η Wood).

  Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι εισροές στην Eurobank λόγω της επιστροφής της στους βασικούς δείκτες, θα κυμανθούν έως τα 142 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood οι συνολικές καθαρές παθητικές εισροές στη μετοχή της Eurobank θα διαμορφωθούν στα 107 εκατ. ευρώ. Όπως είχε επισημάνει μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia, η συστημική τράπεζα αναμένεται να δει πρόσθετες εισροές της τάξεως των 42 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Societe Generale έχει εκτιμήσει πως οι εισροές στη Eurobank θα κυμανθούν στα 77 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley οι εισροές θα φτάσουν τα 80 εκατ. ευρώ, κατά την JP Morgan στα 141 εκατ. ευρώ και κατά την VTB Capital τα 121 εκατ. δολ.

  Αλλαγές και στους δείκτες FTSE

  Αλλαγές φέρνει η ολοκλήρωση της συγχώνευσης και στους δείκτες FTSE. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το deal σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Eurobank θα επηρεάσει από τις 23 Μαΐου τους εξής δείκτες: FTSE Med Index, FTSE All-World, FTSE MPF All-World, FTSE Global Mid Cap, FTSE Global Small Cap Index, FTSE Emerging Index και FTSE Global Style Index.

  Σε ό,τι αφορά την Grivalia, αφαιρείται από τους: FTSE EPRA Nareit Global Index, FTSE EPRA Nareit Emerging Index, FTSE EPRA Nareit Emerging EMEA Index, FTSE EPRA Nareit Emerging Europe Index, FTSE EPRA Nareit Eurozone Index, FTSE EPRA Nareit Greece Index και FTSE EPRA Nareit Global ex US Index.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων