Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Μαϊ-2019 12:44

  Deutsche Bank: Όλο και πιο θετικοί οι αναλυτές για την πορεία των ελληνικών τραπεζών

  Deutsche Bank: Όλο και πιο θετικοί οι αναλυτές για την πορεία των ελληνικών τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δει τις πιο θετικές αναθεωρήσεις από τους αναλυτές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ οι εκτιμήσεις για τα κέρδη μετά-προβλέψεων είναι οι πιο αισιόδοξες στην Ευρώπη, όπως σημειώνει η Deutsche Bank σε νέα της έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

  Η ανάλυση της DB με τίτλο Consensus Tracker συγκεντρώνει τις τρέχουσες συγκλίνουσες εκτιμήσεις (Factset) και τις συγκρίνει με τις δικές τις εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών.

  Όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank (δεν καλύπτει την Eurobank καθώς η D.B είναι σύμβουλος στο deal με την Grivalia), μαζί με τις Standard Chartered και Erste, έχουν δει τις πιο θετικές προσαρμογές σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Factset. Την ίδια στιγμή τις μεγαλύτερες αρνητικές αναθεωρήσεις έχουν δει οι Danske, Bankia, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banco de Sabadell και Societe Generale.

  Επίσης, σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά-προβλέψεων για το 2020, οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς είναι οι πιο bullish για τις τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές – μαζί με τις Danske και Deutsche Pfandbriefbank. Παράλληλα, τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα κέρδη μετά-προβλέψεων συγκεντρώνουν οι CYBG,  Banca Monte dei Paschi di Siena, Permanent TSB, UBI Banca και Allied Irish Banks.

  ιθ

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν περιθώριο ανόδου της τάξης του 23% σε μέσο όρο, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με μόνο τις ιταλικές τράπεζες και τις τράπεζες της Σλοβενίας να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου, στο 24%. Η γερμανική τράπεζα εμφανίζεται περισσότερο αρνητική για την πορεία των βρετανικών τραπεζών για τις οποίες εκτιμά ότι αναμένεται πτώση 6%, ενώ για τις γερμανικές τράπεζες βλέπει μηδενικά περιθώρια ανόδου σε μέσο όρο.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως διατηρεί αμετάβλητες τις τιμές-στόχους για τις τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες τις οποίες και είχε αυξήσει σημαντικά λόγω των αλλαγών στον νόμο Κατσέλη. Για την Alpha Bank δίνει σύσταση buy και τιμή στόχο το 1,39 ευρώ (περιθώριο ανόδου 48%), για την Εθνική Τράπεζα δίνει επίσης σύσταση Buy και τιμή στόχο τα 2,1 ευρώ (περιθώριο ανόδου 11%) και για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει σύσταση hold με τιμή στόχο το 1,5 ευρώ (περιθώριο πτώσης 14%).

  Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Factset, η μέση-τιμή στόχος που δίνεται για τη μετοχή της Alpha Bank είναι τα 1,66 ευρώ (με βάση τις προβλέψεις 12 αναλυτών), για την Εθνική Τράπεζα τα 1,99 ευρώ ( 12 αναλυτές επίσης ) και για την Τράπεζα Πειραιώς το 1,47 ευρώ (11 αναλυτές).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ