Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 13:08

  IBG: Το ελληνικό Χρηματιστήριο, "η Ευνοούμενη" αγορά για τον Απρίλιο

  IBG: Το ελληνικό Χρηματιστήριο, "η Ευνοούμενη" αγορά για τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Το ελληνικό Χρηματιστήριο αναμένεται να είναι "η Ευνοούμενη" (The Favouite) αγορά αυτόν τον μήνα, όπως επισημαίνει η IBG σε νέο της report για την επενδυτική στρατηγική Απριλίου.

  Όπως αναφέρει, η μακροοικονομική ανάκαμψη, ο εξορθολογισμός της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στα NPEs, η ομαλοποίηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, οι νέες εισαγωγές εταιρειών καθώς και οι αυξήσεις κεφαλαίου, αναμένεται να αποτελέσουν τους καταλύτες για την περαιτέρω ανοδική πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου, ενώ μόλις εκτελεσθούν τα σχέδια των NPEs, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να οδηγηθούν σε re-rating.

  Το 2019 είναι το δεύτερο έτος χωρίς δημοσιονομική συρρίκνωση μετά από δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 36% του ΑΕΠ που εφαρμόστηκαν από το 2010 και που προκάλεσαν μείωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 25%, ενώ οι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες (όπως ο δείκτης οικονομικού κλίματος, καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η ανεργία, οι πάγιες επενδύσεις) έχουν ήδη "γυρίσει" , σημειώνει η IBG.

  Τιμές-στόχοι και συστάσεις

  Στις μετοχές που καλύπτει, η IBG δίνει τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για το επόμενο διάστημα.

  Συγκεκριμένα είναι οι εξής: ΕΧΑΕ με στάση neutral και τιμή-στόχο τα 4,70 ευρώ, ΟΤΕ με σύσταση buy και τιμή στόχο τα 13 ευρώ, ΟΠΑΠ με σύσταση buy και τιμή-στόχο τα 12 ευρώ, Intralot με σύσταση neutral και τιμή-στόχο το 0,49 ευρώ, Jumbo με σύσταση Buy και τιμή-στόχο τα 18,20 ευρώ, Fourlis με σύσταση Buy και τιμή-στόχο τα 6,20 ευρώ, Sarantis με σύσταση Neutral και τιμή-στόχο τα 7,5 ευρώ, Coca Cola με σύσταση neutral και τιμή-στόχο τα 30,50 ευρώ, ΕΥΔΑΠ με σύσταση συσσώρευση και τιμή-στόχο τα 6,30 ευρώ, Aegean με σύσταση συσσώρευση και τιμή-στόχο τα 8,50 ευρώ, Motor Oil με σύσταση συσσώρευση και τιμή-στόχο τα 23,20 ευρώ, ΕΛΠΕ με τιμή-στόχο τα 9 ευρώ και σύσταση buy, Τιτάν με σύσταση reduce και τιμή-στόχο τα 19 ευρώ και Μυτιληναίος με σύσταση Buy και τιμή-στόχο τα 13,20 ευρώ.

  Οι τράπεζες

  Μετά την απώλεια περίπου 50 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης του 2015, οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών αυξάνονται σταθερά το τελευταίο έτος, κερδίζοντας το 50% της πτώσης αυτής, όπως επισημαίνει η IBG.

  Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν εξοφλήσει πλήρως τη χρηματοδότηση του ELA, ενώ η συνολική ρευστότητα του ευρωσυστήματος έχει μειωθεί σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 2008, δηλαδή λίγο πριν από την κρίση. Η μείωση της ανεργίας βοηθά επίσης τη δυναμική της ποιότητας του ενεργητικού  ενώ τα ελληνικά NPLs μειώνονται, ο δείκτης κάλυψης της ρευστότητας έχει αυξηθεί περισσότερο από 20 μονάδες βάσης από το 2010 και η απομόχλευση σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των καταθέσεων έχουν ενισχύσει την ρευστότητα του κλάδου.

  Για την Alpha Bank η IBG δίνει τιμή-στόχο τα 1,52 ευρώ και σύσταση buy, επισημαίνοντας πως ο καταλύτης που θα οδηγήσει σε περαιτέρω re-rating της μετοχής είναι το σχέδιο επιτάχυνσης της μείωσης των NPEs.

  Για την Eurobank δίνει δίνει τιμή-στόχο το 0,76 ευρώ και σύσταση buy, ενώ τονίζει πως ο βασικός καταλύτης για την πορεία της είναι η εφαρμογή του σχεδίου μετασχηματισμού της.

  Για την Εθνική καταλύτης για το re-rating αποτελεί το νέο business plan της τράπεζες, ενώ η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 2,04 ευρώ με σύσταση buy.

  Τέλος, για την Πειραιώς δίνει σύσταση neutral και τιμή-στόχο το 1,47 ευρώ, με την έκδοση του ομολόγου Tier II και την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών να αποτελούν τα "ορόσημα" για την περαιτέρω άνοδο της μετοχής της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων