Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαρ-2019 11:38

  Citi: Σύσταση buy για την Eurobank, στο 48% το περιθώριο ανόδου της μετοχής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Citi: Σύσταση buy για την Eurobank, στο 48% το περιθώριο ανόδου της μετοχής

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Σύσταση "buy" δίνει για τη μετοχή της Eurobank η Citigroup μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου της τράπεζας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπου η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 0,95 ευρώ, η μετοχή στη συστημική τράπεζα έχει περιθώριο ανόδου 47,7%.

  Όπως επισημαίνει η Citi, η σταθεροποίηση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων, η βελτίωση στον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο δ’ τρίμηνο και η επιβεβαίωση από την πλευρά της διοίκησης της Eurobank της δέσμευσής της για το φιλόδοξο σχέδιο μείωσης των NPE, την οδηγεί στο να συστήσει "αγορά" της μετοχής της.  

  Η διοίκηση, όπως αναφέρει, αναμένει σταθεροποίηση στα έσοδα, τα κόστη και τα προ προβλέψεων έσοδα, ενώ το κόστος ρίσκου στα καθαρά δάνεια, αναμένεται να μειωθεί στο 1,7% περίπου το 2019. Παράλληλα η χρηματοδότηση της τράπεζα από το ευρωσύστημα μειώθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και στα 2,1 δισ. ευρώ (3,5% των συνολικών assets), οδηγούμενη από τη μείωση του ELA στο 0,5 δισ. ευρώ (μηδενική σήμερα). Οι εγχώριες καταθέσεις σημείωσαν αύξηση 1,3 δισ. ευρώ στο τρίμηνο και 4,2 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2018.

  Η Citi επισημαίνει πως η διοίκηση της τράπεζας βλέπει θετικά τα δύο σχέδια (ΤτΕ και ΤΧΣ) για τη μείωση των NPEs, με αυτό του ΤΧΣ να βρίσκεται ωστόσο σε πιο προχωρημένο στάδιο και θα μπορούσε να μειώσει στα προσαρμοσμένα στο ρίσκο assets (RWA) κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ (+75 μονάδες βάσης στον δείκτη CET 1).

  Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των assets, η Citi τονίζει πως ο σχηματισμός NPEs παραμένει  αρνητικός για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο με τόσο τις εισροές όσο και τις εκροές NPEs να βελτιώνονται.

  Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια, ο δείκτης CET1 μειώθηκε στο 14,2% από 14,6% λόγω της αύξησης του RWQ, αλλά και λόγω  της τιμολόγησης σε τιμές αγοράς των ελληνικών ελληνικών ομολόγων.    

  Οι κίνδυνοι

  Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, η Citi επισημαίνει πως αξιολογεί την Eurobank με High Risk λόγω του υψηλού επιπέδου εκτελεστικών κινδύνων και των μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων. Όπως αναφέρει, διάφοροι κίνδυνοι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την τιμή της μετοχής της Eurobank να επιτύχει την τιμή-στόχο που θέτει όπως οι χειρότερες από τις αναμενόμενες τάσεις της εξέλιξης των εσόδων, τα υψηλότερα χρηματοδοτικά κόστη λόγω μακροοικονομικής αβεβαιότητας, οι υψηλότερες προβλέψεις οι/και νέες εποπτικές απαιτήσεις δεδομένου του υψηλού επιπέδου NPEs και της χαμηλότερης κάλυψης NPLs στην Ελλάδα καθώς και η αδύναμη κεφαλαιακή θέση.

  Επίσης, καθώς η τράπεζα δραστηριοποιείται και σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι αλλαγές στο μακροοικονομικό ή πολιτικό περιβάλλον θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την τιμή της μετοχής της Eurobank.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων