Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Νοε-2018 15:17

  Morgan Stanley: Μια αποδυνάμωση των ΗΠΑ θα έπληττε το comeback των αναδυόμενων αγορών

  Morgan Stanley: Μια αποδυνάμωση των ΗΠΑ θα έπληττε το comeback των αναδυόμενων αγορών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια πιο αδύναμη οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να περιορίσει την δυναμική ανάκαμψης των αναδυόμενων αγορών, προειδοποιεί η Morgan Stanely παρότι η τράπεζα προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις μετοχές στις αναδυόμενες οικονομίες.

  "Οι αναδυόμενες αγορές, τόσο από άποψη μεγέθους όσο και από άποψη διάρκειας, έχουν βιώσει μια αρκετά σημαντική διόρθωση. Και αισθανόμαστε ότι οι συνθήκες είναι σε γενικές γραμμές τέτοιες που θα επιτρέψουν την υπεραπόδωση αυτών των αγορών, ειδικά σε σύγκριση με τις ΗΠΑ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gokul Laroia, επικεφαλής του τμήματος διεθνών αγορών της Morgan Stanley.

  "Αυτό για το οποίο δεν είμαι απολύτως βέβαιος είναι για το κατά πόσο θα μπορέσουμε να δούμε την απόλυτη υπεραπόδοση των αναδυόμενων αγορών σε ένα περιβάλλον αποδυνάμωσης των ΗΠΑ. Αυτό δεν έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί και  αυτή τη φορά.

  Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη έκθεσή της η Morgan Stanley αναβάθμισε τις μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών σε "overweight” από "underweight” για το 2019.  

  Μάλιστα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως οι μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών θα εμφανίσουν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τις αμερικανικές. Αυτή είναι  μία ανατροπή για τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες σημείωσαν πτώση φέτος λόγω της ανόδου στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων, της ενδυνάμωσης του δολαρίου και της συρρίκνωσης του ισολογισμού της Federal Reserve.

  Όπως εξηγεί ο Leroia πολλά από τα χρήματα που διοχετεύονται στην αγορά assets στις αναδυόμενες οικονομίες, προέρχονται από τις ΗΠΑ, όπερ σημαίνει πως μια επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ μπορεί να παρασύρει πτωτικά αυτές τις αγορές.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων