Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Νοε-2018 10:39

  UBS: Θετικό για τις μετοχές της Eurobank το deal με την Grivalia

  UBS: Θετικό για τις μετοχές της Eurobank το deal με την Grivalia
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ουδέτερη στάση τηρεί η UBS για τη μετοχή της Eurobank μετά την ανακοίνωση του deal με την Grivalia, με την τιμή-στόχο 12μήνου να διαμορφώνεται στα 0,55 ευρώ. Όπως σημειώνει, η συγχώνευση θα προσθέσει 643 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο CET1 της Eurobank, με τον pro forma δείκτη CET1 να βελτιώνεται κατά 210 μ.β. στο 13,8% (16,6% σταδιακά).

  Τα προ προβλέψεων έσοδα θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 50 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το υψηλότερο ρυθμιστικό κεφάλαιο θα επιτρέψει στην Eurobank να επιταχύνει τη μείωση των NPEs, με την τράπεζα να δηλώνει ότι θα στοχεύσει στη μείωση των NPEs στο 15% από το 2019 και σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το 2021.  Επίσης, η τράπεζα δήλωσε πως θα έχει ως στόχο έναν δείκτη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) άνω του 10% έως το 2020.

  Σύμφωνα με την UBS, οι λεπτομέρειες γύρω από την τιτλοφόρηση 7 δισ. ευρώ NPEs θα είναι κρίσιμες. Το σχέδιο βασίζεται στην τιτλοποίηση, τη μεταφορά σε ένα SPV και την αφαίρεση 7 δισ. ευρώ NPEs καθώς και στον εταιρικό μετασχηματισμό της τράπεζας, τα οποία σύμφωνα με την Eurobank δεν θα οδηγήσουν σε dilution για τους μετόχους καθώς οι αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTCs) δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν (οποιαδήποτε ζημιά θα καταγραφεί σε επίπεδο εταιρείας holding).

  H επίπτωση του CET1 στην αφαίρεση των NPEs υπολογίζεται, από την τράπεζα, στα 1,1 με 1,4 δισ. ευρώ. Αν και επιπλέον λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία είναι κρίσιμης σημασίας, όπως η κάλυψη και η δίκαιη αξία των NPEs που θα μεταφερθούν, το μέγεθος των τμημάτων, και η ζήτηση της αγοράς για Β2 mezzanine ομόλογα  η UBS θεωρεί ότι η κίνηση είναι ένα αποφασιστικό βήμα για τη σημαντική μείωση των NPEs της Eurobank, ενώ περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο να προκληθεί dilution λόγω των DTC. Έτσι, η UBS θεωρεί θετική για τις μετοχές της Eurobank την συμφωνία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων