Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Νοε-2018 16:48

  Wood: Οι χαμένοι του deal είναι οι μέτοχοι της Grivalia

  Wood: Οι χαμένοι του deal είναι οι μέτοχοι της Grivalia
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αρνητική εξέλιξη για τους μετόχους της Grivalia, με βάση τις τρέχουσες τιμές, της αγοράς κρίνει η Wood το deal με την Eurobank. H Wood γύρισε σε θετική τη σύσταση για τη Grivalia πρόσφατα, αναβαθμίζοντάς σε buy, καθώς μετά την πρόσφατη διόρθωση, θεώρησε πως η εταιρεία αποτελεί ένα ελκυστικό αμυντικό trade στην ανάκαμψη της Ελλάδας.

  Ωστόσο, οι μέτοχοι μειοψηφίας της Grivalia είναι πλέον πιθανό να καταλήξουν με μετοχές σε μια τράπεζα, μια επένδυση με σημαντικά υψηλότερο beta (στενά συνδεδεμένες με την αγορά, που επηρεάζονται έντονα από αυτή, εμφανίζοντας υψηλότερη μεταβλητότητα). Παρόλο που η Eurobank ανέκαμψε στις συναλλαγές σήμερα το πρωί, στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, ο προτεινόμενος λόγος ανταλλαγής εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει discount έναντι τόσο της τιμής-στόχου που έχει θέσει η Wood όσο και της καθαρής αξίας ενεργητικού.

  Πιο αναλυτικά, η Eurobank προσφέρει 15,8 μετοχές για κάθε μετοχή της Grivalia. Με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, αυτό μεταφράζεται σε τιμή 7,40 ευρώ/ μετοχή για τους μετόχους της Grivalia, δηλαδή 3% πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής αλλά 21% κάτω από το NAVPS (καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή) ύψους 9,38 ευρώ/μετοχή και 18% κάτω από την τιμή-στόχο που έχει θέσει η Wood, τα 9,0 ευρώ/μετοχή.

  Η Grivalia θα αναδιανείμει επίσης 0,42 ευρώ ανά μετοχή μέσω της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό δίνει μία πρόσθετη 6% απόδοση για τους μετόχους της Grivalia, πάντα με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Ωστόσο, αυτό σύμφωνα με την Wood, πρέπει να θεωρείται ως πρόωρη καταβολή ενός κανονικού μερίσματος.

  Με τον ισχυρό δείκτη κάλυψης NPE και τη σταθερότητα του ισολογισμού της, η Eurobank είναι η προτιμώμενη επιλογή της Wood μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και το deal αυτό αναμένεται να ενισχύσει την ελκυστικότητά της ως επένδυση. Έτσι η Wood αναμένει ότι οι μετοχές της Eurobank θα σημειώσουν σημαντικό re-rating το επόμενο διάστημα. Εάν η εκτίμησή της για την ανοδική πορεία της μετοχής πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει μια άμεση θετική επίπτωση για τους μετόχους της Grivalia. Ωστόσο, κρίνοντας τη συμφωνία με τις τρέχουσες τιμές των μετοχών των δύο εταιριεών στο ταμπλό, οι μέτοχοι μειοψηφίας της Grivalia είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι της συμφωνίας, κατά την άποψη της Wood.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων