Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 12:20

  SocGen: Στα 120 εκατ. οι εκροές του MSCI Greece λόγω "εξόδου" των Πειραιώς, Εθνικής, Eurobank

  SocGen: Στα 120 εκατ. οι εκροές του MSCI Greece λόγω "εξόδου" των Πειραιώς, Εθνικής, Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Το μέγεθος της κεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζα και της Τράπεζας Πειραιώς είναι ο λόγος σύμφωνα με την Societe Generale, που η MSCI αποφάσισε τη διαγραφή τους από τον δείκτη MSCI Standard Greece και την υποβάθμισή τους στον MSCI Small Cap.

  Όπως σημειώνει σε νέα της ανάλυση, στην οποία υπογραμμίζει το ότι οι προβλέψεις της επιβεβαιώθηκαν πλήρως, το μέγεθος της κεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 816 εκατ. δολάρια ενώ στα 348 εκατ. δολάρια διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς, θέτοντάς τες κάτω από το όριο που θέτει η MSCI για παραμονή στους δείκτες Standard, δηλαδή το 1 δισ. δολάρια για την Eurobank, η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στο 1,171 δισ. δολ. οριακά πάνω από το όριο, οπότε οι λόγοι της αφαιρέσής της από τον δείκτη είναι καθαρά τεχνικοί και οφείλονται στην αλλαγή του βάρους του κλάδου στον δείκτη.

  Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της SocGen, οι εκροές από τις τρεις τράπεζες θα φτάσουν συνολικά τα 116,8 εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, οι εκροές από την Eurobank θα φτάσουν τα 58,54 εκατ. δολ ή τις 92,90 εκατ. μετοχές, οι εκροές στην Εθνική θα διαμορφωθούν στα 40,82 εκατ. ευρώ ή στις 27,44 εκατ. μετοχές και στην Πειραιώς οι ρευστοποιήσεις θα αγγίζουν τα 17,42 εκατ. δολ. ή τις 14,19 εκατ. μετοχές. Η Eurobank, τονίζει αποτελεί μία από τα σημαντικότερα deletes από τις αναδυόμενες αγορές μαζί με τις Doha Bank, Dubai Investment, Edp Energias Do Brasi On Gcl Poly Energy, HTC, Macronix International , Odontoprev On, Siemens India και Teco Electric & Mach.

  ωω

  Όπως επισημαίνει, πλέον στον δείκτη MSCI Greece συμμετέχουν μόνον 6 μετοχές από 9 πριν, με το βάρος του στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών να μειώνεται στο 0,22% από 0,27% πριν, ενώ το βάρος του στον δείκτη MSCI ΕΜΕΑ (Ευρώπης, Μέσης Ανατολή και Αφρικής) μειώνεται στο 1,55% από 1,88% πριν, δηλαδή κατά 0,33%. Μάλιστα, όπως τονίζει, η μείωση του βάρους της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες της MSCI είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ όλων των υπόλοιπων χωρών, με την Τουρκία ( στο 4,18% από 4,57% πριν με μείωση 0,39%) μόνο να ξεπερνά την Ελλάδα. Συνολικά εκτιμά πως οι εκροές από τον δείκτη MSCI Greece λόγω των νέων αλλαγών θα φτάσουν τα 120 εκατ. δολ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ