Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2018 13:51

  IBG: Βελτίωση των προβλέψεων για την Coca Cola HBC

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  IBG: Βελτίωση των προβλέψεων για την Coca Cola HBC

  Τη σύσταση "Accumulate" για τη μετοχή της Coca Cola HBC διατηρεί η IBG, σημειώνοντας ότι βελτιώνει τις προβλέψεις της λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις τρέχουσες τάσεις, καθώς και την υψηλή μεταβλητότητα στο κόστος των εμπορευμάτων.

  Η IBG βλέπει το 2018 ως μια χρονιά συνεχιζόμενης βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών σε πολλές αγορές της Coca Coal HBC, ενώ η εστίαση παραμένει στις εν εξελίξει πρωτοβουλίες για την αποδοτικότητα του κόστους και για τις διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων. Η IBG διατηρεί την τιμή-στόχο στα 29 ευρώ ανά μετοχή, με τη μετοχή της Coca Cola HBC να έχει ενισχυθεί 5% από τη δημοσιοποίηση των τάσεων συναλλαγών του γ' τριμήνου.
   
  Οι προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη έχουν αλλάξει ελαφρώς (-0,6%) για το σύνολο του 2018, με τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη να αναμένονται στα 494 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 10% σε ετήσια βάση) και τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή στα 1,33 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για το σύνολο του 2019, αναθεωρήθηκαν 1,4% χαμηλότερα, σε καθαρά κέρδη της τάξεως των 559 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση), με τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή να αναμένονται στα 1,50 ευρώ.
   
  Η IBG, μεταξύ των βασικών δυνατών σημείων του ομίλου, υπογραμμίζει τον υγιή του ισολογισμό, την ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών και την προοδευτική πολιτική διανομής μερίσματος. Επιπλέον, η IBG σημειώνει πως δεν μπορεί να αποκλείσει μια μεγαλύτερη επιστροφή στους μετόχους από συσσωρευμένα μετρητά, εν μέσω της απουσίας επενδυτικού στόχου υψηλών κεφαλαίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων