Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Νοε-2018 23:34

  Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί του S&P 500 με την Fed να μένει σταθερή στην πορεία της

  Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί του S&P 500 με την Fed να μένει σταθερή στην πορεία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέλος στο ανοδικό σερί τριών ημερών έδωσε ο S&P 500, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο τεχνολογικός Nasdaq έπειτα από δύο ημέρες κερδών. Κόντρα στην τάση πήγε ο Dow Jones, σημειώνοντας οριακά κέρδη. 

  Οι απώλειες των μετοχών διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία διατήρησε μεν αμετάβλητα τα επιτόκια όπως ευρέως αναμενόταν αλλά σημείωσε ότι "αναμένει περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις στο εύρος-στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων". 

  Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 10,92 μονάδων στις 26.191 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 7,06 μονάδες ή 0,3% στις 2.806 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 39,87 μονάδες ή κατά 0,5% στις 7.530 μονάδες.

  Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο εύρος του 2 - 2,25%. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη διήμερη συνεδρίασή της, η νομισματική αρχή έδωσε έμφαση στην ισχυρή οικονομία χωρίς να ανατρέψει τις προσδοκίες της αγοράς πως η επόμενη αύξηση των επιτοκίων -η τέταρτη κατά σειρά- θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. 

  Τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο δείχνουν ότι η αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύεται και πως η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με έντονο ρυθμό, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Fed. 

  Η Fed είχε αποφασίσει τον Σεπτέμβριο να αυξήσει το επιτόκιο σε ένα εύρος μεταξύ 2-2,25%. Σήμερα Πέμπτη οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια στα ίδια επίπεδα, με ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής. 

  Χθες Τετάρτη η Wall Street κατέγραψε κέρδη, μετά το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, που ήταν κατά βάση σύμφωνο με τις προβλέψεις και απομάκρυνε την αβεβαιότητα, η οποία επιβάρυνε το επενδυτικό αίσθημα. Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο διαιρεμένο Κογκρέσο, όπου οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν της πλειοψηφία τους στη Γερουσία. 

  Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με περίπου 87% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις να καταγράφουν αύξηση κερδών άνω του 25%, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet. Αν και τα υγιή οικονομικά αποτελέσματα στήριξαν την αισιοδοξία της αγοράς, μαζί με τις ενδείξεις για μια ισχυρή οικονομία, οι επενδυτές φοβούνται ότι η σταθερή ανάπτυξη μπορεί να μη διαρκέσει για πολύ, κυρίως καθώς η ανάπτυξη παγκοσμίως "έχει πατήσει φρένο". 

  Στα μάκρο της ημέρας, o αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, στην πιο πρόσφατη ένδειξη της ιστορικά "σφιχτής" αγοράς εργασίας.

  Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 214.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 210.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ