Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Οκτ-2018 13:50

  Πιέσεις στη μετοχή της Jumbo, στον απόηχο των... ημερών Παπαευαγγέλου

  Πιέσεις στη μετοχή της Jumbo, στον απόηχο των... ημερών Παπαευαγγέλου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί η Jumbo να διέψευσε τα περί ενδεχόμενης εμπλοκής της "σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου", αλλά η αγορά δείχνει τη δυσαρέσκειά της για τις δραστηριότητες του μέχρι σήμερα αντιπροέδρου της εισηγμένης. 

  Ειδικότερα, η μετοχή κινείται από την έναρξη της συνεδρίασης με απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ έφτασε ακόμη και στο -6%, αλλά όπως δείχνει και ο όγκος της υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις δύο πλευρές, των πωλητών και των αγοραστών. 

  Βέβαια, όπως παρατηρήθηκε νωρίτερα, η προσπάθεια της διοίκησης της Jumbo να απεμπλακεί από τις δραστηριότητες του Παπαευαγγέλου βοήθησαν τη μετοχή να περιορίσει τις πιέσεις, εντούτοις παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι μία ακόμη εισηγμένη εμπλέκεται έστω και έμμεσα με τις κινεζικές αρχές.

  Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη διαχωρίζει τη θέση της από τις δραστηριότητας του κ. Παπαευαγγέλου. 

  Ειδικότερα: 

  Διαψεύδει η Jumbo σημερινά δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης εμπλοκής της "σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου".

  Ειδικότερα, η εταιρεία σε απάντηση σημερινού σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προς άμεση και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, "διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Ειδικότερα:

  1.  Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

  2.  Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

  3.  Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.

  Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

  Η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρει εξάλλου ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του της 31/10/2018 αποδέχθηκε τη παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου Ευάγγελου (Αναπληρωτή Αντιπροέδρου) και αποφάσισε να συνεχίσει τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας χωρίς την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του, με επταμελή σύνθεση, μέχρι τη λήξη της θητείας του.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, υπό την επταμελή σύνθεσή του, ως εξής:

  Α. Τέσσερα (4) Εκτελεστικά μέλη:

  1.     Απόστολος- Ευάγγελος Βακάκης του Γεωργίου, επιχειρηματίας, Πρόεδρος.

  2.     Ιωάννης Οικονόμου του Χρήστου, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος

  3.     Κωνσταντίνα Ντεμίρη του Σταύρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

  4.     Σοφία Βακάκη του Απόστολου-Ευάγγελου, ιδιωτική υπάλληλος, Εκτελεστικό Μέλος.

  Β. Τρία (3)  ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη:

  1.   Νικόλαος Βελισσαρίου του Ιωάννη, οικονομολόγος.

  2.   Γεώργιος Κατσαρός του Σπυρίδωνος, οικονομολόγος.

  3.   Φώτιος Τζίγκος του Αθανασίου, φορολογικός σύμβουλος.

  Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε ανάθεση αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας σε μέλη του και σε υπαλλήλους της εταιρείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων