21:39 09/09
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό λόγω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
"Κάλυψη" για τη μετοχή της Ηλεκτρονική Αθηνών (ΗΛΕΑΘ) με σύσταση "outperform" και τιμή - στόχο στα 10 ευρώ ξεκινάει η Piraeus Securities.
Όπως αναφέρεται σε έκθεση της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 23/7/2007, ο όμιλος της Ηλεκτρονική Αθηνών τους τελευταίους 13 μήνες έχει αναπτύξει 4 νέα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενισχύοντας το δίκτυο των καταστημάτων του στα 50 καταστήματα (38.000 τ.μ.). Η εξαγορά παράλληλα του 51% της τοπικής αλυσίδας Σαραφίδης με 9 καταστήματα, αναμένεται να προσθέσει ένα επιπλέον 3% στο μερίδιο αγοράς του ομίλου.
Σημειώνεται επίσης ότι τον Μάιο του 2007 ο όμιλος ανέπτυξε το πρώτο του κατάστημα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία), ανοίγοντας τον δρόμο για την επέκταση του και σε άλλες χώρες Βουλγαρία, Αλβανία και Ρουμανία.
Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή επισημαίνει. μεταξύ άλλων. ότι μια επιθετική επεκτατική πολιτική μπορεί να τοποθετήσει την Ηλεκτρονική Αθηνών στις 5 πρώτες αλυσίδες λιανικής, με πιθανά έσοδα της τάξης των 500 εκατ. έως το 2010 από εκτιμώμενα έσοδα 181 εκατ. το 2007.