Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Αυγ-2018 11:24

  Νέα "επίθεση" του βρετανικού fund Marshall Wace στην Τράπεζα Πειραιώς

  Νέα "επίθεση" του βρετανικού fund Marshall Wace στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι shorts φαίνεται πως επιστρέφουν σιγά σιγά στο ελληνικό χρηματιστήριο, και στο στόχαστρό τους έχουν και πάλι τις ελληνικές τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να συνεχίζει να σημειώνει σημαντικές απώλειες από τον Μάιο (όπου η ιταλική κρίση μετέφερε σεισμικά κύματα διεθνώς), οι οποίες αγγίζουν το 18%. Για την Πειραιώς οι απώλειες στο τελευταίο τρίμηνο αγγίζουν το 24%, για την Alpha Bank το 14%, για την Eurobank το 18% και για την Εθνική το 17%.

  Το βρετανικό fund Marshall Wace αύξησε αυτή την εβδομάδα τις short θέσεις του στην Τράπεζα Πειραιώς κατά 11,11%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το fund στις 31 Ιουλίου προχώρησε σε αύξηση των shorts του στο 0,90% επί των μετοχών της τράπεζας, ή στα 3,93 εκατ. μετοχές, από  0,81% που διαμορφώνονταν στις 17 Απριλίου.

  Τα συνολικά shorts  στην Πειραιώς διαμορφώνονται στα 11,6 εκατ. μετοχές ή το 2,66% της κεφαλαιοποίησής της, με το  Lansdowne Partners να έχει τη μεγαλύτερη καθαρή αρνητική θέση στο 1,76% των μετοχών της, ή σε 7,69 εκατ. μετοχές.

  Το Oceanwood Capital Management διατηρεί από 13 Ιουλίου short θέσεις στην Alpha Βank οι οποίες διαμορφώνονται στο 0,90% των μετοχών της, ενώ το 0,57% αγγίζουν οι short θέσεις του στην Eurobank και το 0,70% τα shorts του στην Εθνική. Στην Eurobank short θέσεις διατηρεί και το Lansdowne Partners από τις 23 Μαρτίου, οι οποίες φτάνουν το 0,60% της κεφαλαιοποίησής της.

  Eλευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ