Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουν-2018 14:02

  Wood: Bullish για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

  Wood: Bullish για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Wood παραμένει "αγοραστής" των μετοχών των ελληνικών τραπεζών μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, όπως επισημαίνει σε νέα της έκθεση.

  Ωστόσο, όπως σημειώνει, προχωρά σε αλλαγή του top pick της και έτσι η Eurobank παίρνει την θέση της Alpha Bank πλέον, λόγω των ανώτερων προοπτικών για τους δείκτες ROTE, της αξιοπρεπούς κάλυψης NPEs και της χαμηλής αποτίμησης.

  Επίσης, αναβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς σε buy από hold, καθώς πιστεύει ότι θα αποφευχθεί το dilution στους μετόχους. Αναγνωρίζει ότι ο Πειραιώς είναι το υψηλότερο beta trade στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με μεγαλύτερο λόγο NPEs, ασθενέστερη κερδοφορία και χαμηλότερους δείκτες κεφαλαίου, ωστόσο, οι μετοχές της διαπραγματεύονται με P / TBV 0,24, με discount πάνω από 40% του μέσου όρου του κλάδου και πάνω από 50% έναντι της πιο "ακριβής" Εθνικής. Η Wood θεωρεί ότι αυτό το discount είναι υπερβολικά μεγάλο, καθώς είναι πεπεισμένη ότι η τράπεζα μπορεί να αποφύγει μία άντληση κεφαλαίων η οποία θα προκαλέσει dilution στους μετόχους.

  Η bullish θέση της Wood για τις ελληνικές τράπεζες αφορά ως επί το πλείστον τις αποτιμήσεις και βασίζεται στην άποψή της ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αποφύγουν τις αυξήσεις κεφαλαίου και να σημειώσουν re-rating στους δείκτες P/TBV στο 0,5-0,6, που συνεπάγεται χαμηλό μεν αλλά  βιώσιμο ROTE (αποδοτικότητα των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) της τάξης του 5%-6%, με κόστος ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 11%.

  Η Wood έχει πλέον σύσταση buy και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τη νέα τιμή-στόχο για τη Eurobank να διαμορφώνεται στα 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ πριν, για την Alpha Bank διατηρείται στα 2,7 ευρώ, η τιμή-στόχος για την Εθνική μειώνεται στα 0,38 από 0,40 ευρώ, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς αυξάνεται στα 4,10 ευρώ από 3,3 ευρώ πριν.

  Η Wood εκτιμά πάντως ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ανοδική πορεία των τραπεζών θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από τα αδύναμα προ προβλέψεων έσοδα, το (ακόμα) εύθραυστο κόστος κινδύνου και το χαμηλό ROTE.


  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων