Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Μαϊ-2018 11:36

  Μειώνονται ελαφρώς τα shorts στη Folli Follie

  Μειώνονται ελαφρώς τα shorts στη Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιθετικές διαθέσεις προς τη μετοχή της Folli Follie έχουν υποχωρήσει ελαφρώς από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο παραμένουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει ότι οι πιέσεις γύρω από την εισηγμένη θα συνεχιστούν.

  Το Oasis Investments II Master Fund LTD το οποίο έγινε γνωστό στην αγορά όταν αμέσως μετά το "ξέσπασμα" της μάχης μεταξύ QCM και Folli Follie προχώρησε στο άνοιγμα short θέσεων στην εισηγμένη, αυξάνοντάς τες μάλιστα δύο φορές μέσα σε λίγα 24ωρα, αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη να μειώσει ελαφρώς την έκθεσή του. Έτσι, στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι short θέσεις του fund διαμορφώθηκαν στο 0,80% επί των μετοχών της Folli Follie, από 0,90% στις 11 Μαΐου, 0,75% στις 8 Μαΐου και 0,60% στις 7 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που τις άνοιξε και η οποία ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του QCM για την εισηγμένη, που προκάλεσε και το διήμερο limit down.

  Η κίνηση αυτή του fund να υποχωρήσει ελαφρώς από τις short θέσεις του, ήρθε τρεις ημέρες μετά την υποβάθμιση της  μετοχής από τον MSCI καθώς και μετά την επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης ότι ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young τον επανέλεγχο των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017. Επίσης η κίνηση του fund ήρθε όταν η μετοχή της FF άρχισε να ανακάμπτει ελαφρώς από τις απώλειες που είχαν ξεπεράσει το 55% από την ημέρα που ξεκίνησε ο "πόλεμος" του αμερικάνικου fund με την εισηγμένη.

  Η μείωση των θέσεων του Oasis δεν έχει τόση σημασία, τη στιγμή που παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα, ικανά να προκαλέσουν πιέσεις στη μετοχή. Καλό "σήμα" για τη μετοχή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα αποτελέσει η συνέχιση της μείωσης των αρνητικών θέσεων και εάν τα ευρήματα της πρώτης έκθεσης της EY τα οποία θα δώσουν περισσότερη ορατότητα στην αγορά, δεν προκαλέσουν νέες έντονες χρηματιστηριακές διακυμάνσεις.

  Ελευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ