Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 16:32

  Wood: Bullish για τις ελληνικές μετοχές, οι τρεις λόγοι

  Wood: Bullish για τις ελληνικές μετοχές, οι τρεις λόγοι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολύ αισιόδοξη για τις ελληνικές μετοχές για το υπόλοιπο του 2018 δηλώνει η Wood σε νέα έκθεσή της. Όπως επισημαίνει, οι λόγοι που την ωθούν να τηρήσει bullish στάση για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι τρεις και αφορούν τόσο το μακροοικονομικό περιβάλλον όσο και τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών.

  Πρώτον, όπως επισημαίνει η Wood, οι πολύ χαμηλές πλέον αποτιμήσεις στον τραπεζικό κλάδο καθιστούν τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές ένα πολύ ελκυστικό trade καθώς διαπραγματεύονται με δείκτη P/TBV στο 0,4. Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν πολύ ισχυρά capital buffers.

  Δεύτερον, υπάρχουν πολύ καλά stories και στους κλάδους εκτός του χρηματοοικονομικού, όπου η ίδια εντοπίζει πολύ ισχυρά "buys" τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

  Τα top picks της Wood από τις τράπεζες είναι η Alpha Bank, ενώ εκτός τραπεζικού κλάδου προτιμά τις μετοχές του ΟΠΑΠ και του Μυτιληναίου οι οποίες αποτελούν αγοραστική ευκαιρία, ενώ ο ΟΤΕ και η Grivalia είναι δίκαια αποτιμημένες, σε αντίθεση με την Coca Cola που την θεωρεί ακριβή. Από τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση προτιμά τις  Αegean, Σαράντη, Fourlis και OΛΠ.

  Ο τρίτος λόγος που κάνει την Wood αισιόδοξη για το ελληνικό χρηματιστήριο έχει να κάνει με το μακροοικονομικό μέτωπο. Όπως επισημαίνει, οι προοπτικές του ελληνικού ΑΕΠ βελτιώνονται, καθώς η Ελλάδα κατευθύνεται σε ένα ακόμη έτος (αν και "βαρετής") αύξησης του ΑΕΠ στην περιοχή του 2%.

  Ένα αρνητικό που εντοπίζει αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αφορά τα ελληνικά ομόλογα, όπως προειδοποιεί. Όπως εξηγεί, το story της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων έρχεται στο τέλος του, καθώς το επίπεδο του 4% είναι σύμφωνα με την Wood ένα δίκαιο επίπεδο αποτίμησης.

  Επίσης, η Wood εστιάζει και στο ότι ότι παρά τη βελτίωση της οικονομίας, η ανάκαμψη του ΑΕΠ σίγουρα δεν έχει σχήμα V, (όπως "ορίζεται" η δυναμική ανάπτυξη που συνήθως έρχεται ύστερα από μία μεγάλη πτώση του ΑΕΠ). Αντίθετα, στην Ελλάδα σημειώνεται μία ανάκαμψη σχήματος L, δηλαδή αργή και με εμπόδια.

  Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, το πολιτικό περιβάλλον είναι σταθερό κάτι που είναι θετικό για τις αγορές, αν και δεν αποκλείεται η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, υποστηρίζει η Wood.

  Ελευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων