Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 11:15

  Ποιες μετοχές "ξεφορτώνονται" η Deutsche Bank και η Morgan Stanley

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποιες μετοχές "ξεφορτώνονται" η Deutsche Bank και η Morgan Stanley

  Παρόλο που το ράλι των διεθνών και των ευρωπαϊκών μετοχών καλά κρατεί και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το 2018 η bull market θα επιμείνει, ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές των ευρωπαϊκών μετοχών στοιχηματίζουν ότι η ευφορία στις μετοχές που είναι "ευαίσθητες" στην οικονομία πλησιάζει στο τέλος της.

  Στις εκτιμήσεις τους για το 2018, η Deutsche Bank και η Morgan Stanley, συστήνουν underweight θέσεις στις ευρωπαϊκές κυκλικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου της τεχνολογίας.

  Οι αναλυτές και στις δύο τράπεζες λένε ότι η αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας και ο επιβραδυνόμενος ρυθμός αύξησης των παγκόσμιων δεικτών PPI σημαίνουν ότι οι μετοχές της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων είναι μεταξύ των κλάδων που θα μπορούσαν να χτυπηθούν το επόμενο έτος. Μια τέτοια επιβράδυνση θα ήταν οδυνηρή για την ευρωπαϊκή αγορά μετοχών της οποίας το 50% των πωλήσεων είναι εκτός Ευρώπης.


  Η Morgan Stanley προειδοποιεί επίσης ότι οι κυκλικοί κλάδοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αντιστροφή των momentum trades, δηλαδή τα επενδυτικά στοιχήματα που στοχεύουν να επωφεληθούν από τις υπάρχουσες τάσεις της αγοράς και απολαμβάνουν σήμερα τις καλύτερες αποδόσεις τους από το 2015. Σύμφωνα με την M.S, οι ευρωπαϊκοί κλάδοι που "ηγούνται" αυτών των στρατηγικών είναι τα βασικά υλικά, οι ημιαγωγοί, τα αυτοκίνητα και τα είδη πολυτελείας.

  "Στην Ευρώπη, οι κλάδοι με momentum είναι ουσιαστικά κυκλικοί και τεχνολογικοί - αυτοί είναι οι κλάδοι για τους οποίους ανησυχούμε το περισσότερο", όπως σημειώνει η M.S. "Θα υπάρξει αναμφισβήτητα ένα σημαντικό rotation στους κλάδους κατά τους επόμενους έξι μήνες", όπως τονίζει.

  Σύμφωνα με το μοντέλο της Deutsche Bank των κυκλικών έναντι των αμυντικών μετοχών, υπάρχει πιθανότητα 10% διόρθωσης των κυκλικών μετοχών έως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Στο πρώτο τρίμηνο συστήνει και η Morgan Stanley στους επενδυτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μειώσουν την έκθεσή τους σε αυτές τις μετοχές.

  Αντίθετα η M.S είναι bullish στις μετοχές του κλάδου της ενέργειας οι οποίες όπως σημειώνει, θα υποστηριχθούν από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, τη βελτίωση των αναθεωρήσεων της κερδοφορίας των εταιρειών και την αντίδραση των αποτιμήσεων στα βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη. Είναι επίσης θετική για τον τραπεζικό κλάδο και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

  Η Deutsche Bank από την πλευρά της αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε benchmark από underweight "προς το παρόν", εν μέρει επειδή βλέπει ανοδική πορεία στον ΡΜΙ της ευρωζώνης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, πριν εξασθενίσει.

  "Η προσδοκία μας ότι η ανάπτυξη θα είναι επιβραδυνθεί από τα σημερινά υψηλά επίπεδα μας οδηγεί να είμαστε overweight στους αμυντικούς κλάδους και underweight στους κυκλικούς για το 2018", επισημαίνει η Deutsche Bank.

  Ελευθερία Κούρταλη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων