Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 12:34

  Τιτάν: Τα μεγέθη γ' τριμήνου θα επηρεαστούν από την αδυναμία στην Αίγυπτο και τους τυφώνες στις ΗΠΑ, λέει η IBG Sec.

  Τιτάν: Τα μεγέθη γ' τριμήνου θα επηρεαστούν από την αδυναμία στην Αίγυπτο και τους τυφώνες στις ΗΠΑ, λέει η IBG Sec.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, η συνεχιζόμενη πίεση των περιθωρίων στην Αίγυπτο αλλά και η επίδραση από τους τυφώνες στις ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσουν τα οικονομικά μεγέθη γ' τριμήνου του ομίλου Τιτάν, εκτιμά η IBG Securities.

  Σε έκθεση με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2017, η χρηματιστηριακή τοποθετεί τα έσοδα της Τιτάν στα 370,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν πτώση 11%, στα 76,3 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 19 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 112,7 εκατ. ευρώ του γ' τριμήνου του 2016 τα οποία, ωστόσο, περιλάμβαναν αναγνώριση αναβαλλόμενου φόρου 79 εκατ. ευρώ.

  Για την Ελλάδα ειδικότερα, η IBG Sec. επισημαίνει ότι η συρρικνούμενη εγχώρια ζήτηση μετά την ολοκλήρωση σημαντικών δημόσιων έργων στο α' εξάμηνο του 2017 και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στις εξαγωγές, αναμένεται να συμβάλουν στη μέτρια απόδοση. Ο τζίρος των ελληνικών δραστηριοτήτων αναμένεται να εμφανιστεί μειωμένος κατά 5% στα 59 εκατ. ευρώ και τα EBITDA κατά 7,5% στα 7,7 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι η Τιτάν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα γ' τριμήνου την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου. Η IBG Securities διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο 25,2 ευρώ για τη μετοχή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ