Δευτέρα, 24-Απρ-2017 14:04
Goldman Sachs: "Ψηφίζει" ευρωπαϊκές τράπεζες, μετά τη νίκη Macron
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές, σημειώνει η Goldman Sachs σε νέο της report μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Aν και αναγνωρίζει ότι το χρονοδιάγραμμα των εκλογών στην Ευρώπη διατηρεί ορισμένους επενδυτές στο περιθώριο, εξακολουθεί να πιστεύουμε ότι τα spreads των ευρωπαϊκών τραπεζών προσφέρουν μεγαλύτερη αξία μακροπρόθεσμα έναντι των υπόλοιπων κλάδων αλλά και έναντι των τραπεζών των ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνει, η διαφορά των spreads μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και των μεγαλύτερων αμερικάνικων τραπεζών οφείλεται στην συνεχιζόμενη βελτίωση των κεφαλαίων, της ρευστότητας, της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και των δεικτών αποδοτικότητας σε πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, είναι σημαντικό οι επενδυτές να εξακολουθήσουν να είναι επιλεκτικοί, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί μακροοικονομικοί αλλά και πολιτικοί κίνδυνοι, καθώς και κίνδυνοι γύρω από την κερδοφορία, για τον κλάδο.
Η GS διατηρεί την σύσταση υπεραπόδοσης για την ΙΝG Bank, την RBS, την Banca Intesa και την Santader καθώς και τις ελβετικές τράπεζες λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής τους βάσης, της συνεχιζόμενης εστίαση στην αναδιάρθρωση του ισολογισμού, στη μείωση του χρέους και την ισχυρή κερδοφορία.
Οι συστάσεις της Goldman Sachs
| Banco Santander | Outperform |
| Banco Santander | In‐Line |
| BNP Paribas | Underperform |
| Credit Agricole | In‐Line |
| Credit Suisse | Outperform |
| ING Groep | Outperform |
| Intesa Sanpaolo | Outperform |
| Royal Bank of Scotland | Outperform |
| Societe Generale | In‐Line |
| UBS Group | Outperform |
| UniCredit | In‐Line |
Με δεδομένο ότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν σημειώσει σταθερές αποδόσεις τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και τη μείωση των κινδύνων μετά από τον πρώτο γύρο των εκλογών, το επόμενο διάστημα θα είναι θετικό, ενώ οι ιταλικές και οι ισπανικές τράπεζες θα μπορούσαν να σημειώσουν καλύτερες αποδόσεις από τις γαλλικές σε αυτό το στάδιο, καταλήγει η GS.
Ελευθερία Κούρταλη