17:47 05/12
Με εβδομαδιαία κέρδη 1,04% και πάνω από τις 2.100 μονάδες έκλεισε ο ΓΔ
Η επιμονή των τιμών πέριξ των 2.100 μονάδων έχει διαμορφώσει ένα σκηνικό "ανόδου εν αναμονή".
Σε θετικό έδαφος κινείται το αμερικανικό νόμισμα στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen.
Συγκεκριμένα το ευρώ χάνει 0,61% έναντι του δολαρίου στα 1,1162 ενώ νωρίτερα βρέθηκε έως και τα 1,1149 δολάρια.
Χτες, στο πλαίσιο ομιλίας της στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, η Πρόεδρος της Federal Reserve Janet Yellen, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πρώτη αύξηση των επιτοκίων πιθανότατα να κριθεί κατάλληλη εντός του τρέχοντος έτους.
Επίσης δήλωσε πως αναμένει επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% τα προσεχή έτη καθώς οι προσωρινοί παράγοντες που προσώρας τον συγκρατούν θα εξασθενίσουν. Τα σημάδια υποτονικής ανάπτυξης διεθνώς δεν θα αποδειχθούν τόσο έντονα ώστε να έχουν σημαντική επίδραση στην πολιτική, εκτίμησε η Yellen.
Το δολάριο ενισχύεται έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων στις συναλλαγές της Παρασκευής. Έναντι του γιεν κερδίζει 0,33% στα 120,44, σε σχέση με το ελβετικό φράγκο βρίσκεται 0,40% υψηλότερα στα 0,9787.