23:25 09/09
Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για την απασχόληση "κλειδώνουν" τις μειώσεις των επιτοκίων.
Με οριακή κάμψη των εσόδων και με αύξηση των κερδών εκτιμά η Proton Securities ότι έκλεισε το α΄ τρίμηνο για την Intralot.
Η χρηματιστηριακή η οποία έχει θέσει την τιμή-στόχο των 26 ευρώ (υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 9,2% από τα τρέχοντα επίπεδα) και τη σύσταση "neutral" για τον τίτλο, αναφέρει ότ τα έσοδα στο α΄ τρίμηνο του έτους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 179,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 179,1 εκατ. ευρώ πέρυσι (υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο έληξε η σύμβαση για το "Πάμε Στοίχημα", ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η εταιρεία θα καταγράψει στο α΄ τρίμηνο το ένα τρίτο της συμβουλευτικής σύμβασης που υπέγραψε με τον ΟΠΑΠ, ήτοι 21,7 εκατ. ευρώ).
Για το μεικτό περιθώριο κέρδους προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στα 51,8%, ενισχυμένο κατά 3,7 μονάδες βάσης, υποβοηθούμενο και από τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ.
Σε ό,τι αφορά τα EBITDA προβλέπει κάμψη 2,4% καθώς τα τοποθετεί στα 70,3 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 37,7% στα 33 εκατ. ευρώ, έναντι 24 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου του 2006.
Η Intralot θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου στις 29 Μαΐου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.