Συνεχης ενημερωση
Ως μία από τις συναρπαστικότερες ιστορίες μεγέθυνσης στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα χαρακτηρίζει την Τράπεζα Πειραιώς η Merrill Lynch στην έκθεσή της "feature stocks" (πρωταγωνίστριες μετοχές), στην οποία δίνει τιμή – στόχο για τη μετοχή τα 32 ευρώ επισημαίνοντας ότι με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008 η μετοχή διαπραγματεύεται 14,5 φορές τα κέρδη της.
Όπως σημειώνει ο οίκος, με το 55% του εγχώριου δικτύου να έχει ηλικία μικρότερη των πέντε ετών, οι μέσοι όγκοι ανά κατάστημα υπολείπονται εκείνων των ανταγωνιστών. Καθώς, ωστόσο, το ποσοστό των μη ώριμων καταστημάτων θα περιορίζεται κατά τη διάρκεια των επομένων ετών, αναμένεται να περιορισθεί το χάσμα μεταξύ της Πειραιώς και των ανταγωνιστών και να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης εσόδων.
Οι προβλέψεις του οίκου καταδεικνύουν μέσο ρυθμό ανάπτυξης κερδών ανά μετοχή της τάξεως του 33% για την περίοδο 2006 – 2008.
Επιπλέον, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως η ενοποίηση θα συνεχισθεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και πιστεύουν ότι η Πειραιώς αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για κάποιον που αναζητά ισχυρή μεγέθυνση και έκθεση στη ΝΑ Ευρώπη.
Ο οίκος τονίζει ότι στη λίστα περιλαμβάνονται οι προτιμώμενες μετοχές του σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και πως δεν θα πρέπει – σε καμία περίπτωση - να γίνεται σύγχυση με τη μηνιαία λίστα με τις περισσότερο και λιγότερο προτιμώμενες μετοχές.
Ο οίκος επισημαίνει ότι προσθέτει στη λίστα τις μετοχές των AIB και Πειραιώς, οι οποίες αντικαθιστούν τις ABN AMRO και BBVA (υπό επανεξέταση).
Τόσον η AIB, όσο και η Τράπεζα Πειραιώς αποτελούν εταιρείες που ταιριάζουν απόλυτα στο "θέμα μεγέθυνσης" της Merrill Lynch.
Οι οικονομολόγοι του οίκου αναμένουν μία ακόμη χρονιά ισχυρής παγκόσμιας μεγέθυνσης (εκτός ΗΠΑ), ενώ εντός Ευρώπης την καλύτερη εικόνα μεγέθυνσης συνεχίζουν να παρουσιάζουν η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και οι χώρες τις Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
-
10:17 Διαψεύδει η Μ. Καρυστιανού ότι ίδρυσε το κόμμα "Κύμα"
-
10:15 "Τα μυστικά των λογοτύπων": Το νέο βιβλίο του δρ. Ανδρέα Μήλιου
-
10:08 Βρετανία: Άγνωστος στις Αρχές ο 32χρονος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο - Δεν βλέπει τρομοκρατία η αστυνομία
-
10:07 Performance Technologies: Προμηθεύει στην ΕΛΑΣ το λογισμικό Chainalysis Reactor για ενίσχυση της Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος
-
10:01 ΠΟΜΙΔΑ: Υπόμνημα προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι προτείνει
-
09:57 Εθνική Τράπεζα: Νέα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. οι Μ. Τσαμάζ και O. Rodriguez - Αποχώρησε ο Cl. Piret
-
09:56 Τραμπ: Βάζει στον "πάγο" την αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία
-
09:48 Ebury: Η επιθετική Fed δίνει ώθηση στο δολάριο
-
09:45 BYD: Νέα πτώση στις πωλήσεις τον Οκτώβριο - Σε χαμηλό 9μήνου βούτηξε η μετοχή
-
09:44 Κύπρος: Το μνημείο αγνοουμένων της Ευρωβουλής διχάζει
-
Sell in May... και χάνεις το πάρτι
-
Κάποιος να σκίσει τη γάτα
-
Οι 3 μεγάλοι κίνδυνοι από το δημογραφικό - Ηχηρές προειδοποιήσεις
-
Δημογραφικό σκοινί-κορδόνι
-
Ποιος θα αφοπλίσει τη Χαμάς;
-
Το mega beach club που θέλει η Royal Caribbean στη Σαντορίνη και οι αντιδράσεις
-
Τα SMS ενοχλούν! Οι θάνατοι όχι;
-
Τρομάζουν και με τη λέξη ΟΠΕΚΕΠΕ..
-
Forbes 30 UNDER 30 - Η Ελληνική Λίστα
-
Πότε θα ενεργοποιηθεί το ενιαίο πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας - Ποιες συναλλαγές θα ξεμπλοκάρει
-
Δημογραφικό σκοινί-κορδόνι (45)
-
Τα SMS ενοχλούν! Οι θάνατοι όχι; (15)
-
Κάποιος να σκίσει τη γάτα (8)
-
Οι 3 μεγάλοι κίνδυνοι από το δημογραφικό - Ηχηρές προειδοποιήσεις (6)
-
Τρομάζουν και με τη λέξη ΟΠΕΚΕΠΕ.. (4)
-
Η Νέα Υόρκη σε κομβικό σταυροδρόμι - Ποιος έχει προβάδισμα για τη δημαρχία λίγο πριν την κάλπη της 4ης Νοεμβρίου (3)
-
Βορίζια: Τα 5 πρόσωπα στο μικροσκόπιο του ελληνικού FBI, η βόμβα και οι προειδοποιήσεις - Το χρονικό της βεντέτας (2)
-
Στ. Παπασταύρου: "Έρχονται αμερικανικές επενδύσεις και μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες" (1)
-
Sell in May... και χάνεις το πάρτι (1)
-
ESG μετά το "μαστίγιο–καρότο": Τι παραμένει ουσιώδες για τις επιχειρήσεις (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ