Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 21-Μαρ-2007 10:16

    Μαΐλλης: Μείωση τιμής-στόχου στα 2,5 ευρώ από Ρ&Κ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μαΐλλης προχώρησε η Ρ&Κ ΑΧΕΠΕΥ. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Μαρτίου και τίτλο "Η μακρά αναμενόμενη αντίδραση δεν γίνεται ακόμη φανερή" χαμηλώνει τον πήχη για τον τίτλο στα 2,5 ευρώ, από τα 2,8 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "equalweight".

    Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει "αδύναμα" τα αποτελέσματα χρήσης που ανακοίνωσε η Μαΐλλης για το 2006, προσθέτοντας πως ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, με το λειτουργικό περιθώριο να πιέζεται στο δ΄ τρίμηνο του έτους.

    Επίσης, αναφέρει πως προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της προκειμένου να συμπεριλάβει τις τάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής εμφανείς, όπως είναι για παράδειγμα η συνεχιζόμενη πιέση των λειτουργικών περιθωρίων. Στα θετικά πάντως, η Ρ&Κ αναφέρει ότι αναμένει βελίτωση των χρηματοοικονομικών επιδόσεων στο 2007, σε σχέση με τα μεγέθη του 2006, γεγονός το οποίο και αποδίδει στη μείωση μη επαναλαμβανόμενων εξόδων (όπως έξοδα αναδιάρθρωσης και έκτακτη φορολόγηση). Ωστόσο, επισημαίνει πως διατηρεί τις αμφιβολίες της κατά πόσο θα μπορέσει η διοίκηση του ομίλου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για την περίοδο 2006-2008 με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της περιόδου.

    Στην παρούσα φάση η μετοχή της Μαΐλλης διαπραγματεύεται με "απαιτητικούς πολλαπλασιαστές" σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ρ&Κ, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, και συγκεκριμένα 15,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ