23:25 09/09
Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για την απασχόληση "κλειδώνουν" τις μειώσεις των επιτοκίων.
Την τιμή-στόχο των 5 ευρώ και τη σύσταση "accumulate" επαναδιατυπώνει η Marfin/Egnatia για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Μαρτίου.
"Με βάση τη μέθοδο αποτίμησης που χρησιμοποιούμε προκύπτει η τιμή-στόχος των 5 ευρώ (αμετάβλητη) που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του περίπου 29% από τα τρέχοντα επίπεδα" αναφέρει η χρηματιστηριακή. Προσθέτει, όμως, ότι "ωστόσο συνεχίζουμε να συνιστούμε ΄accumulate΄ παρά τα σημαντικά περιθώρια ανόδου, δεδομένων των κινδύνων που απορρέουν από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως σε συνέχεια των νέων εκτιμήσεων τις διοίκησης, διαφοροποίησε και τις δικές της προβλέψεις αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 2,2% για το 2007, κατά 0,2% για το 2008 και κατά 0,6% για το 2009.
Η σημαντικότερη "έκπληξη" από τα μεγέθη δ΄τριμήνου ήταν η ισχυρότερη του αναμενόμενου αύξηση των καταναλωτικών δανείων, αλλά και οι καλύτερες επιδόσεις των μη λειτουργικών κερδών. Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τις προβλέψεις της και προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 24,4% για την περίοδο 2006-2009 (από 24,1% που προέβλεπε πριν) έναντι 25% που εκτιμά η διοίκηση.