23:14 08/09
Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.
Τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα των Alpha Bank και Motor Oil γνωστοποίησε με σημερινές της εκθέσεις η HSBC.
Συγκεκριμένα, η HSBC ότι αναμένει τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Alpha Bank κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 103,7 εκατ. ευρώ (-26,9% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου) και στα 577,1 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους (+14,9% έναντι του 2005).
Την ίδια ώρα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 372,6 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο (+14% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου) και στα 1.431,90 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2006 (+16,9% έναντι του 2005).
Όσον αφορά τα καθαρά περιθώρια τόκων (ΝΙΜ), ο οίκος προβλέπει ότι για το τέταρτο τρίμηνο θα διαμορφωθεί στο 3,06%, ενώ για το σύνολο του 2006 αναμένεται να περιορισθεί στο 3,06%, έναντι 3,17% του 2005.
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της τράπεζας εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 514 εκατ. ευρώ για το 4ο τρίμηνο (+10% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου) και τα 1.980,8 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους (+14,9% έναντι του 2005).
Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολογεί τη μετοχή της Alpha Bank με σύσταση "overweight", με τιμή – στόχο τα 29 ευρώ, ενώ στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο τίτλος αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές της HSBC στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
Αύξηση καθαρών κερδών 31% προβλέπει για Motor Oil
Αύξηση καθαρών κερδών κατά 31% στα 37,8 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2006 αναμένει για την Motor Oil η ΗSBC.
Για τα EBITDA η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 78,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 37%.
Οσον αφορά το σύνολο του 2006 η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν σε 175 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33%.
Παράλληλα η HSBC αναμένει ο κύκλος εργασιών της Motor Oil να καταγράψει άνοδο 22% στα 3.961,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα καταγράψουν άνοδο της τάξης του 42% στα 327,2 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο των 21 ευρώ και τη σύσταση "neutral" για τη μετοχή της Motor Oil.
Yπενθυμίζεται ότι η Motor Oil θα ανακοινώσει τα μεγέθη για τη χρήση του 2006 στις 27 Φεβρουαρίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.