08:19 02/11
Μήνας ρεκόρ για τα πολύτιμα μέταλλα ο Οκτώβριος
Τι οδήγησε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα χρυσό, ασήμι, πλατίνα.
Σε σημαντική αύξηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς από τα 26 ευρώ στα 31,60 ευρώ, με παράλληλη διατήρηση της σύστασης "outperform" για τον τίτλο προχώρησε η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου και αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε η τράπεζα στη δημοσιότητα.
Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ισχυρά, τόσο τα αποτελέσματα της Πειραιώς, όσο και τους οικονομικούς στόχους που έθεσε για την περίοδο 2007 – 2010 και προχωρά στην έκθεσή της σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων κερδών / μετοχή για το 2007, αλλά και για το 2008, κατά 32% και 6% αντίστοιχα, επισημαίνοντας πως στις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη του 2007 ενσωματώνει και τα κεφαλαιακά κέρδη από την πιθανή πώληση του πακέτου της Τράπεζας Κύπρου.
Η Alpha Finance επισημαίνει ότι, συνολικά, συνεχίζει να "πιστεύει" την ιστορία ανάπτυξης της Πειραιώς και τη δεσμευμένη της στρατηγική να κατακτήσει περαιτέρω μερίδιο αγοράς σε τομείς – κλειδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά το κόστος και τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, ο οποίος θα μπορούσε να δυσχεράνει την επίτευξη των στόχων επέκτασης χορηγήσεων.