Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Φεβ-2007 17:55

  Μάρακ: Μείωση τιμής-στόχου στα 1,82 ευρώ από Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ, "buy"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μάρακ  στα 1,82 ευρώ από 2,21 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η "Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ", όπως προκύπτει από σχετική έκθεση με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση "buy".

  Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για το 2006, μετά και από τα αποτελέσματα εννεαμήνου, λόγω "κακής πορείας θυγατρικών εταιρειών".

  Ως αποτέλεσμα, η χρηματιστηριακή εκτιμά "ζημίες σε επίπεδο ομίλου, παρότι η μητρική εταιρεία εκτιμάται ότι θα επανέλθει σε κερδοφορία".

  Συγκεκριμένα, η Πεντεδέκας αναμένει πως "η Μάρακ, σε ενοποιημένη βάση, θα έχει ζημίες 304 χιλιάδων ευρώ το 2006 και κέρδη 504 χιλιάδων ευρώ το 2007 που σταδιακά θα προσεγγίσουν τα 1.832 χιλ. ευρώ το 2010. Τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμούμε ότι κατά το 2006 θα είναι θετικά σε ενοποιημένο επίπεδο, και θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι Πωλήσεις κατά το 2006 αναμένουμε ότι θα αυξηθούν κατά  56% και κατά 28% το 2007"
   
  Επίσης, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι μακροπρόθεσμοι ρυθμοί ανάπτυξης των Ταμειακών Ροών πέραν του εξεταζόμενου ορίζοντα θα ανέλθουν σε 1,6% από 1% στην προηγούμενη πρόβλεψη, δηλαδή θα φτάσουν εκείνους της προσδοκώμενης ανάπτυξης του κλάδου.

  Τέλος, η Πεντεδέκας εκτιμά πως η ανάληψη από την Μάρακ της προμήθειας σε Ελληνικούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς συστημάτων WiMax, είναι "θετική και θα ευνοήσει με σημαντικά έσοδα" την εταιρεία στα επόμενα 3 έτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ