17:37 08/09
Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο με οριακές απώλειες
Συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ήταν η σημερινή στη Λεωφόρο Αθηνών.
Μετά τις Deutsche Bank και Proton Securities (οι οποίες αύξησαν την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca-Cola 3E στα 33 και 30 ευρώ αντίστοιχα) και η Citigroup ανεβάζει την τιμή-στόχο για την ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως.
Ο ξένος οίκος σε έκθεσή του με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου, στην οποία παραθέτει και τις προβλέψεις του για τα μεγέθη της Coca-Cola 3E, αυξάνει την τιμή-στόχο στα 31,60 ευρώ, από τα 25,50 ευρώ πριν, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τη σύσταση "hold".
Όπως διευκρινίζει η αναβαθμισμένη τιμή-στόχος αντανακλά την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του ομίλου, ενώ επισημαίνει ότι κατά την άποψή της η εταιρεία εγγυάται ένα premium έναντι του κλάδου, δεδομένων των καλών μεσοπρόθεσμων αναπτυξιακών προοπτικών, αλλά και λόγω της αναδιάρθρωσης τα οφέλη της οποίας δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί.
H Citigroup εκτιμά πως οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου θα ενισχυθούν κατά 14,8% με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να ενισχύονται κατά 12,3% στα 565 εκατ. ευρώ και με τα κέρδη προ φόρων να φτάνουν στα 489 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την αύξηση των κερδών προ φόρων και τόκων προβλέπει αύξηση της τάξης του 65% για τις αναπτυσσόμενες αγορές, 20% για τις αναδυόμενες, και κάμψη 1,5% για τις ανεπτυγμένες. "Καθώς τα οφέλη της αναδιάρθρωσης αρχίζουν να γίνονται ορατά εκτιμούμε ότι η εξέλιξη των κερδών στις ανεπτυγμένες αγορές θα είναι θετική εντός του 2007" εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup.