Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2007 19:56

  Deutsche Bank: Τέσσερα picks από μικρή-μεσαία κεφαλαιοποίηση

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις μετοχές των Φουρλή, Frigoglass, Intralot και Νεοχημική ξεχωρίζει η Deutsche Bank από τη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου. Ο οίκος χαρακτηρίζει τους εν λόγω τίτλους "emerging growth picks” ενώ εκτιμά πως κοινή συνισταμένη για τις τέσσερις εταιρείες αποτελεί η ξεκάθαρη στρατηγική που έχουν θέσει όσον αφορά τη γεωγραφική τους επέκταση, το δυναμικό και αφοσιωμένο management, που αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των κερδών έναντι των ομοειδών τους εταιρειών.

  Frigoglass

  Για τη μετοχή της Frigoglass η Deutsche Bank θέτει τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 21 ευρώ. Μοχλό ανάπτυξης για την αποτίμηση του ομίλου αποτελεί η γεωγραφική του διεύρυνση, η διαφοροποίηση της πελατειακής βάσης, τα καινοτόμα προϊόντα. Σημειώνει επίσης πως στην τιμή-στόχο που έχει διατυπώσει για τον τίτλο δεν συμπεριλαμβάνεται ποσό περίπου 3 ευρώ που θα προέλθει από πιθανή επέκταση στην Αμερική. Παράλληλα, αναφέρει ότι προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 20% για την περίοδο 2005-2008.


  Fourlis

  Για τη μετοχή της Fourlis, η Deutshce Bank συνιστά "buy" με τιμή-στόχο τα 18,2 ευρώ. Όπως εξηγεί ξεχωρίζει τον εν λόγω τίτλο λόγω του πλεονεκτήματος που απέκτησε με τη δημοτικότητα που απέκτησαν τα ΙΚΕΑ μέσα από τον "επιθετικό" σχεδιασμό της δημιουργίας καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Έχοντας θέσει σε λειτουργία μόλις 2 καταστήματα από τα 10 που σχεδιάζει ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή βρίσκεται για την τριετία κοντά στο 40%.

  Intralot

  "Buy” συνιστά η Deutsche Bank για τη μετοχή της Intralot για την οποία "βλέπει" τα 33 ευρώ. Όπως επισημαίνει κατά την άποψή της η Intralot διαθέτει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και δη από την επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Παρά τη μεσοπρόθεσμη αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί από τις εξελίξεις στην αγορά της Τουρκίας η Intralot παραμένει μια από τις πλέον γοργά αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδας με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή κοντά στο 30% για την περίοδο 2005-2008, αναφέρει ο οίκος.

  Νεοχημική

  Την τιμή-στόχο των 20 ευρώ και τη σύσταση "buy" θέτει η Deutsche Bank για τη μετοχή της Νεοχημικής. Όπως αναφέρει η εταιρεία κεφαλαιοποιεί την ανάπτυξη στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης η οποία συνδυάζεται με τις θετικές προοπτικές του κλάδου που απορρέουν από τις ξένες αγορές, ενώ εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να παρουσιάσουν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 50% για την περίοδο 2005-2008.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ