13:23 08/09
Γιατί οι αμερικανικές μετοχές μπορεί να γλιτώσουν φέτος την "κατάρα" του Σεπτεμβρίου - Τι δείχνει η ιστορία
Ο S&P 500 θα μπορούσε να αψηφήσει τις παραδοσιακά αρνητικές τάσεις που φέρνει ο Σεπτέμβριος με τη βοήθεια της Fed.
Σύσταση πώλησης λόγω ενίσχυσης της τιμής στην δίνει η JP Morgan για τη μετοχή της ΔΕΗ ενόψει των αναμενόμενων ασθενών αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο του 2006, τα οποία πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Μαρτίου.
Η JPM επισημαίνει ότι το τελευταίο ράλι της μετοχές οφείλεται στην άστοχη αισιοδοξία λόγω της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών και στις προοπτικές της ΔΕΗ ως παίκτη στο πεδίο της ενοποίησης.
"Πιστεύουμε ότι η αυτή η ενίσχυση" αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία πώλησης της μετοχής, ιδιαίτερα ενόψει της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία, όπως εκτιμά ο οίκος, θα απογοητεύσουν την αγορά και ενδέχεται να οδηγήσουν σε μείωση μερίσματος.
Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "underweight" με τιμή – στόχο τα 16,50 ευρώ.