23:14 08/09
Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.
Με αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τεσσάρων συνολικά εταιρειών εμφανίζεται η λίστα με τις συμμετοχές εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών, σύμφωνα με τα ποσοστά που έχουν διαμορφωθεί από πράξεις μετόχων και έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του 2007.
Πρόκειται για τις εταιρείες Marfin Popular Bank, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Δομική Κρήτης, Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι.
Ειδικότερα, με 16,9% εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Marfin Popular Bank, η Dubai Financial Limited Liability Company.
Παράλληλα, στο 5,525% διαμορφώθηκε η συμμετοχή του κ. Ι. Καλογεράκη στη μετοχική σύνθεση της Γρηγόρης Μικρογεύματα, εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου.
Επίσης, ο μέτοχος κ. Γεώργιος Συνατσάκης αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Δομικής Κρήτης, σε 54,69% από 52,260% προηγουμένως, ενώ μηδένισε τη συμμετοχή της η Alpha Bank στην εν λόγω εισηγμένη.
Το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του κ. Ιωάννη Κατσιβέλης στην εταιρεία Ελληνικαί Ιχθυοκαλλιέργειαι υποχώρησε σε 11,58% από 19,588%, ενώ και η συμμετοχή του κ. Νικόλαου Γεωργακόπουλου διαμορφώθηκε σε 10,96% από 16,96% (σημειώνεται πως στο εν λόγω ποσοστό συμπεριλαμβάνεται η άμεση συμμετοχή του μετόχου ήτοι 0,095%, ενώ η έμμεση συμμετοχή του μετόχου είναι μέσω της ελεγχόμενης εταιρίας Ecofeed, ήτοι 2,06%, της Nettuno, ήτοι 4,936%, της Λιχάδα Ιχθυοκαλλιέργειες, ήτοι 4,936% και της Ιχθυοκαλλιέργειες Καλαμά, ήτοι 4,936%).